Optakt til Deaflympics 2021 bowling

I dag, tirsdag den 18. oktober, rejser det danske bowlinglandshold afsted til Kuala Lumpur i Malaysia, hvor Deaflympics 2021 bowling løber af stablen. Bowling var oprindeligt på programmet til Deaflympics 2021 i Brasilien, men grundet økonomiske problemer blev det taget af programmet. I slutningen af april meddelte ICSD så, at det malaysiske døve-idrætsforbund havde valgt at påtage sig værtskabet, og siden da har det DDI’s bowlinglandshold været godt i gang med forberedelserne til Deaflympics 2021.

I alt deltager 91 spillere, fordelt over 56 herrer og 35 kvinder fra 16 nationer. Spillerne skal kæmpe i følgende discipliner: Single, double, trio, 5-mandshold og all event. Se det fulde program for Deaflympics 2021 bowling her.

Danmark sender to herre- og to damespillere med til slutrunden:

NavnIdrætsklub
Mai WachsmuthIK Viking
Sabine Kathrine BrinkIK Viking
Oliver KristensenAhorn
Pierre BocquetAhorn
Spillere
NavnTitel
Bjarne SvenssonLandstræner
Kristin MartinsenIdrætsleder
Frederik DobelBehandler
Emilie KroghTolk
Emilie LykfeldtTolk
André KobberholmRejseleder
Nicklas KleczewskiMedieansvarlig
Stab

Dansk verdensmester i storform

Pierre Bocquet vandt guld i herresingle til VM i bowling 2019 i Taiwan. (Foto: Jens Luckenbach © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Det var en glædens dag da danske Pierre Bocquet i 2019 blev kåret til verdensmester i herresingle ved VM i bowling i Taiwan. Under samme VM-slutrunde formåede han på imponerende vis at blive VM-rekordholder på 1, 3 og 6 serier. Selvom det nu er tre år siden, så har Pierre bestemt ikke ligget på den lade side. Til DM i år vandt han guld i både herresingle og i double, sidstnævnte sammen med landsholdets anden herrrespiller, Oliver Wulff Kristense.

Ungt talent med blod på tanden

Highfive til Oliver Wulff Kristensen (Foto: Jens Luckenbach © Dansk Døve-Idrætsforbund)

20-årige Oliver Wulff Kristensen var blot 16 år gammel, da han på forbløffende vis formåede at hive en femteplads hjem i herresingle, ved sin første internationale deltagelse ved verdensmesterskaberne i bowling i 2019 i Taiwan. Han markerede i allerhøjeste grad sit navn på den internationale bowlingscene i døveidrætten. Nu, godt tre år senere, efter en mærkværdig tid under coronapandemien, står Oliver med nye mål og nye drømme, der skal indfries. For selvom en femteplads blandt verdens bedste allerede er en kæmpe bedrift, så er der ingen tvivl hos Oliver – han vil helt til top og kæmpe om metal til Danmark.

Rutinerede kvinder håber på at kunne overraske

Mai Wachsmuth (tv) og Sabine Kathrine Brink (th).

Mai Wachsmuth og Sabine Kathrine Brink er de to kvindelige håb for Danmark. Både Mai og Sabine er to rutinerede spillere, og sammen har de mange års erfaring med flere internationale slutrunder i baggagen. Sabine har både deltaget i deaflympics, VM, EM, samt de Nordiske-Baltiske Mesterskaber.

Mai Wachsmuth har haft en længere pause fra bowlinglandsholdet. Tilbage i 2007 lykkedes det Mai vinde hele tre guldmedaljer, i henholdvis damedouble, 5-mandshold og all events, ved de Nordiske-Baltiske Mesterskaber i Bowling i Tallinn, Estland. På 5-mandsholdet var Sabine med, og derfor håber de begge at de kan finde de gode takter frem.

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med i Deaflympics bowling 2021 på nedenstående kanaler:

Dansk Døve-Idrætsforbund – Forbundets egne kanaler

Hjemmeside: deafsport.dk

Facebook: Dansk Døve-Idræstforbund

Instagram: Denmark Deaflympic Team (@deaflympicsdk) 

Malaysian Deaf Sports Association – arrangørernes officielle kanaler, hvor de offentliggør al information under mesterskabet, live-udsendelser med mere.

Hjemmeside: 24th Deaflympics Bowling Competitions

Facebook: Malaysian Deaf Sports Association

Instagram: @malaysiandeafsports

Del