Joachim Brøndum takker af som idrætsleder

2024 bliver på mange måder et nyt år for golflandsholdet, der nu skal finde en ny idrætsleder efter DM i golf. Joachim Brøndum takker af som idrætsleder efter en lang og spændende rejse, der begyndte allerede før, han blev leder i 2018.

I en personlig besked til spillerne reflekterer han over rejsen og retter en dybfølt tak til dem: “Det er gutterne, der skal have tak for at tage imod mig. De fik mine øjne op for sporten og golfen.” Han anerkender vigtigheden af mål og ambitioner, men understreger samtidig, at det er tid til forandring.

“En epoke slutter, men en ny dør åbner sig. Da jeg i 2018 satte mig det ambitiøse mål at lede golflandsholdet frem mod VM i Australien, kunne ingen forudse coronaens indtræden, som forsinkede vores planer og strakte tidsrammerne. VM blev et flygtigt mål, og tiden har nu fortalt mig, at det er på tide at give plads til fornyelse,” deler Joachim Brøndum.

Den 15. februar kunne vi fortælle, at Danmark ikke deltager ved VM 2024, da der ikke var fundet midler nok, så næste turnering ligger i 2026.

Passion for golf

Brøndum, der har været en central figur i DDI i mange år, og hvis familie også har haft tætte bånd til organisationen, ser tilbage på tiden med stolthed og glæde.

“Jeg har været en del af DDI i mange år og det var mine forældre også – ja, min far var formand. Det har altid været en del af mit liv. Jeg kommer nok aldrig til at slippe det helt.”

Han fortsætter med at fortælle om hans egen rejse i DDI, der startede med et hovedsponsorat. “Mit engagement i DDI startede tilbage i 2012 som hovedsponsor, og dengang var golf ikke engang på radaren. Det var først i 2014, under deltagelsen ved VM i 2014 i USA med landsholdet, at golfen indfangede mig. Efter det blev jeg medlem af klubben og udviklede min egen passion for golf.”

Ros fra DDI

Eliteidrætskonsulent Eetu Keski-Levijoki har kun rosende ord med på vejen til Joachim Brøndum, som længe har været en vigtig skikkelse i DDI.

“Joachim har været en del af forbundet siden 2012 og som idrætsleder for landsholdet fra 2018. Han har sørget for alt at holdet har fået gode betingelser for at træne og fokusere på golf. Det er trist at miste ham som en ressource i forbundet. Men samtidigt når en dør lukkes, åbnes en anden – både for landsholdet og Joachim selv.

Efter over et årti som en central skikkelse i DDI og golfsporten tager Joachim Brøndum afsked med en lang og fantastisk rejse, og selvom han nu træder tilbage, forbliver golf en del af hans liv.

“Min aktive deltagelse fortsætter, og jeg arbejder i øjeblikket på mit eget eliteforløb på klubniveau. I 2016 bidrog jeg til teamet bag VM på hjemmebane (Danmark) og gradvist steg min involvering.”

DM i golf d. d. 1.-2. juni bliver sidste arbejdsdag som idrætsleder for Joachim Brøndum.

Foto: DDI. Fra venstre: Joachim Brøndum, Martin Jacobsen, Troels Dyhr og Lasse Emil Nielsen

Del