VM i bowling: Idrætslederen har ordet

At have mulighed for at deltage i en så stor begivenhed som VM i bowling for døve, med deltagere fra hele 27 lande (114 herrer og 85 damer samt omkring 90 ledere, trænere, tolke, fysioterapeuter osv.), hvor spillerne har haft chancen for at møde og konkurrere mod dygtige spillere fra hele verden, er i sig selv en fantastisk oplevelse og et privilegium at få lov til at være en del af. Det blev et VM, hvor de asiatiske lande dominerede og fik medaljerne i næsten alle disciplinerne.

Gode og mindre gode resultater ved single

Generelt set er der blevet opnået både gode og mindre gode danske resultater, som vi skal arbejde videre på. Oliver leverede en imponerende præstation i den indledende runde i single, hvor han lå som nummer 1 i den samlede stilling, og dermed kvalificerede sig til finalen for de fire bedst placerede i single. Desværre tabte han i første runde af finalen mod AN, Seong Jo fra Korea, og endte på en flot 3. plads. Stort tillykke til Oliver med bronzemedaljen.

Pierre kæmpede en del med at finde sit spil og skulle forsvare sin VM-titel fra Taiwan i 2019, men han formåede aldrig at finde rytmen og sluttede på en 36. plads i single. Ligeledes havde Peter Frank, Steen og Thomas også udfordringer med at mestre banen.

Vindere af mænd single:

 1. Sydkorea: Han Teck Kim
 2. Sydkorea: Seng Jo An
 3. Danmark: Oliver Kristensen og Belgien: Christophe Bartholome
Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Udfordrende olieprofil og baneforhold

Efter afviklingen af forskellige discipliner (double, trio og team) var det tydeligt, at det ikke kun var danskerne, der havde svært ved den valgte olieprofil, som blev udvalgt ved en lodtrækning tre dage før VM begyndte. Resultaterne og niveauet var generelt lavere på grund af de udfordrende baneforhold, hvilket også påvirkede spillernes mentale tilstand og præstationer.

I trio og team lå de danske herrer i top-2 i de første tre serier ud af seks, men de kunne desværre ikke fastholde denne position, hvilket var meget ærgerligt, da der var mulighed for en topplacering og medaljer. I trio sluttede vi på 8. plads ud af 34 hold. I team blev vi nummer 12 ud af 18 hold.

Vindere af herre double:

 1. Frankrig
 2. Taiwan
 3. Taiwan og Korea

Vindere af herre trio:

 1. Malaysia
 2. Sydkorea
 3. Sydkorea og Taiwan

Vindere af herre team:

 1. Taiwan
 2. Forenede Arabiske Emirater
 3. Sydkorea og Frankrig

To herrer i masterfinalen – en flot præstation

Vi havde to herrer, der kvalificerede sig til masterfinalen (de 24 bedste spillere baseret på den samlede stilling). Oliver lå som nummer 11 efter 24 serier, og Pierre formåede akkurat at komme med efter en stærk præstation i den sidste mulighed i team, hvor han opnåede 246 kegler. Pierre endte på en 20. plads og var blandt de 24 spillere, der kæmpede om mestertitlen.

Begge spillere vandt deres første to kampe og nåede kvartfinalen (de otte bedste). Her tabte Oliver til Tae In Choi fra Korea, og Pierre tabte mod Bartout Ludovic fra Frankrig, som også vandt mastertitlen og blev nummer 1. Oliver’s modstander fik sølv. Faktum er, at vi har to herrer blandt de otte bedste i verden inden for døvebowling – en flot præstation, som vi kan være stolte af.

Vindere af herre all events:

 1. Sydkorea
 2. Frankrig
 3. Taiwan

Vindere af masterfinalen:

 1. Frankrig: Ludovic Bartout
 2. Sydkorea: Tae In Choi
 3. Sydkorea: Seong Jo An og Sydkorea: Youn Ho Kim
Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Damerne havde svært ved at finde deres spil

For damespillernes vedkommende var det også tydeligt, at de havde svært ved at finde deres spil, og de har været frustrerede over dette gennem hele turneringen, hvilket også afspejles i deres resultater. Vi ville gerne have haft flere kvindelige deltagere, men resultaterne tillod det ikke. Vi håber, at der vil blive trænet hårdt, så vi kan stille op med flere kvinder til kommende stævner. Efter den samlede stilling (alle begivenheder) blev Sabine nummer 59 og Mai nummer 72. I double opnåede de en 33. plads ud af 41 hold.

Vindere af dame single:

 1. Singapore
 2. Sydkorea
 3. Finland og Sydkorea

Vindere af dame double:

 1. Sydkorea
 2. Taiwan
 3. Sydkorea og Taiwan

Vindere af dame trio:

 1. Taiwan
 2. Sydkorea
 3. Tyskland og Sydkorea

Vindere af dame team:

 1. Sydkorea
 2. Japan
 3. Taiwan og Ukraine

Vindere af dame all events:

 1. Tyskland
 2. Sydkorea
 3. Singapore

Vindere af dame masterfinalen:

 1. Sydkorea
 2. Sydkorea
 3. Ukraine og Sydkorea
Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Andre positive overraskelser

Det var dejligt, at alle atleter var indkvarteret på det samme hotel, hvilket gav os mulighed for at interagere med atleter fra andre lande. Hver aften var der sociale sammenkomster på hotellets udendørs terrasse, hvor atleter på kryds og tværs af nationaliteter kunne mødes og hygge sig.

Bowlinghallen lå omkring 15 minutters kørsel fra hotellet, og transporten mellem hotellet og bowlinghallen fungerede perfekt takket være 13 nye sponsorede minibusser fra VW samt engagerede frivillige.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Ser frem mod næste udfordring

En stor tak skal også lyde til de danske tilskuere, der tog turen til München for at støtte vores spillere. Det var virkelig fantastisk med den stærke opbakning fra de danske tilskuere.

Der er plads til forbedring på forskellige områder og niveauer, og vi vil arbejde på disse områder i fremtidige træningssamlinger. Dette vil forberede os bedre til kommende stævner, såsom EM i Bruxelles i august 2024 og ikke mindst Deaflympics i Japan i 2025.

Kristin Martinsen, idrætsleder på bowlinglandsholdet

Danske resultater

 • Mænd single: 3. Oliver W. Kristensen (Oliver W. Kristensen nr. 1 i gruppen med 1298 kegler), Pierre nr. 36, Peter nr. 69, Steen nr. 75 og Thomas nr. 86 af 114 spillere
 • Kvinder single: 68. Sabine Brink, 74. Mai Wachsmuth af 85 damer
 • Mænd double: 11. Oliver W. Kristensen og Pierre Bocquet, 25. Steen Wagner og Peter Frank Jørgensen af 54 hold
 • Kvinder double: 33. Sabine Brink og Mai Wachsmuth af 41 hold
 • Mænd trio: 8. Peter F. Jørgensen, Oliver W. Kristensen og Pierre Bocquet af 34 hold
 • Kvinder trio: kun individuelt til all event konkurrencen
 • Kvinder team: – kun individuelt til all event konkurrencen
 • Mænd team: 12. alle mand af 18 hold 
 • Mænd all events: 11. Oliver Kristensen, 20. Pierre Bocquet, 49. Peter F. Jørgensen, 75. Steen Jensen, 97. Thomas Helstrand af 106 spillere
 • Kvinder all events: 59. Sabine Brink, 72. Mai Wachsmuth af 83 spillere
 • Mænd masters: Kvartfinale Pierre Bocquet, Oliver Kristensen
 • Kvinder masters: –

Del