VM i badminton: William viser flot spil ved junior VM og ser frem til senior VM

William, vores unge, danske badmintonspiller, viser flot spil ved junior VM og ser frem til senior VM.

Para de Minas i Brasilien er vært for det spændende junior VM i badminton for døve, og blandt de talentfulde spillere fra forskellige lande finder vi vores egen badmintonspiller: 12-årige William Haurholm-Rasmussen. Han repræsenterer Danmark og har allerede gjort sig bemærket ved tidligere mesterskaber som EM. Nu står han her i Brasilien klar til at vise sig frem på den internationale scene.

I et interview deler William sin fighter indstilling og tanker om turneringen. Selvom han stod over for en udfordrende lodtrækning, har han gjort det godt mod de ældre spillere.

“Ja.. den var lidt svær. Hallen var til min fordel, men det var stadig en stor udfordring. Det var en svær lodtrækning,” udtalte William om lodtrækningen.

Han fortsatte med at fortælle om kampene mod Japan og Schweiz: “Ja, det gik meget fint. Mod Japan tror jeg, at jeg havde forventet at resultatet af kampen ville blive sådan. Men mod Schweiz, som er seedet nummer 2, var jeg overrasket over, at han ikke var stærk under forholdene. Det brugte jeg til min fordel, og prøvede at spille så godt som jeg kunne. Så endte det med at jeg fik mange point.”

Sættene ender 16-21 og 15-21 mod Japan og mod Schweiz 26-28 og 17-21.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Selvom badmintonbanerne i Brasilien viste sig at være en udfordring med deres glatte overflade og hårde underlag, stoppede det ikke William fra at levere flot spil og vise sit potentiale. I Danmark spiller man normalt på trægulv, så det var vigtigt at få nogle træningstimer på kampbanerne, så han kunne vænne sig til det.

“Ja, de [banerne] var lidt glatte. Men ja, de var normale men bare meget glatte,” bemærkede William om banerne.

Som ungdomsturneringen nærmer sig sin afslutning, kaster William allerede sit blik mod næste udfordring. Han glæder sig til at deltage i det efterfølgende senior VM, der begynder den 19. juli i Para de Minas.

“Ja…jeg vil sige, det bliver nok sværere, for de voksne er nok også lidt større. Det er svært for mig. Men det skal nok blive spændende,” udtalte William om hans forventninger til senior VM.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

For nyligt kunne vi offentliggøre, at William var udtaget til U15 landsholdslejr. Læs om det her.

William repræsenterer det bedste af dansk badminton, og hans rejse ved VM i Brasilien vil ære et vigtigt skridt i hans unge karriere. Vi ser spændt frem til at følge ham fortsat og ønsker ham held og lykke i hans kommende kampe til senior VM fra d. 19. juli

Del