Her er truppen til EM i bowling 2024

Forbundet kan med glæde meddele jer, at idrætslederen i bowling, Kristin Martinsen, har udtaget fire spillere til at repræsentere Danmark i EM Bowling 2024 i Bruxelles, Belgien.

Efter jagten på hjertesponsorer er afsluttet, er det lykkedes at kunne sende fire spillere til EM, selvom håbet var at kunne sende flere afsted.

Truppen, der er udtaget til EM, består af rutinerede og erfarne spillere og enkelte spillere, som har potentiale til at udvikle sig på længere sigt mod bl.a. Deaflympics 2025, fortæller Kristin Martinsen.

“Der er en god balance i truppen mellem potentiale og så den erfaring, som der skal til, samt spillernes ”bagage”. Det er sammenhold, vilje og udvikling som er kendetegnet for truppen, og det er dét, jeg har taget højde for.”

“De har spillet til de forskellige stævner, mesterskaber på tværs af landet, plus de har trænet meget seriøst. Der er sket en god udvikling siden VM sidste år, hvilket jeg kan se på deres træninger og kampe. De supplerer hinanden godt, og de kender hinandens spillestil, hvilket er en styrke, når vi p.t. ingen træner har.”

Pierre Bocquet ved DM i bowling. Foto © DDI

Truppen

Pierre Bocquet, Ahorn

Thomas Harbo Helstrand, Viking

Peter Frank Jørgensen, Døvania

Oliver Wulff Kristensen, Ahorn

Kristin Martinsen, idrætsleder

Kristin Martinsen drømmer om medaljer ved EM, og truppen glæder sig til at repræsentere Danmark ved EM.

“Vi har en kæmpestor tro og kæmpestor optimisme, og vi glæder os til EM. Man skal have lov til at drømme , og vi håber, at det bliver et godt EM med gode medaljechancer til danskere – ja, at vi får nogle medaljer med hjem. Det er en trup, der er KLAR til at spille op imod de bedste fra Europa.”

Ved sidste års VM i München dominerede de asiatiske lande og tog næsten alle medaljer i disciplinerne. 

Pierre og Oliver var dog blandt de otte bedste i verden, hvor kun én franskmand var bedre end dem. I trio blev danskerne nr. 8 ud af 34 hold – kun slået af Tyskland og Frankrig.

Oliver fik bronze i single ved VM samt bronze i single i Deaflympics i Malaysia.

Truppen har EM-samling d. 16. juni og én gang i juli med en gæstetræner.

EM i bowling afholdes den 5.-17. august 2024.

Oliver Kristensen ved DM i bowling. Foto © DDI

Del