Et vellykket DM i bowling i Odense

I weekenden den 25.–26. februar var DDI sammen med Tenpins og Viking vært for DM i bowling i Odense. Det var dejligt, at mange tilskuere har fundet vej til bowlinghallen for at heppe på de dygtige spillere fra Viking, Ahorn, Døvania og Tenpins trods det fantastiske solskinsvejr. Joan Buchardt og Pierre Bocquet skulle forsvare deres titel fra sidste år. 

Det var en rigtig god weekend for den nybagte bronzevinder fra Deaflympics, Oliver Wulff Kristensen, der sejrede både i herredouble og -single. Oliver var suveræn!

Herre- og damedouble

Lørdag var afsat til herre- og damedouble, med seks par på herresiden og tre par på damesiden. Det var en tæt og spændende kamp – især på herresiden. Helt til den sidste serie, vidste vi ikke hvem der ville blive mestre. Det var kun 35 kegler mellem 1. og 3. plads. 
Oliver og makkeren Flemming fra Ahorn sikrede sejren med en samlet score på 2192 kegler. Peter Frank Jørgensen og Ali Hassan Aljaber fra Døvania blev nr. 2. Bronzen gik til Carsten Asmussen og Steen Vagner fra Ahorn. 

I damernes double blev det Sabine Brink og Mai W fra Viking, der vandt med en samlet score på 1881 kegler. Mette Jensen og Joan Buchart blev nr. 2, og tredjepladsen gik til Anne Hansen og Dan. 

Se resultaterne her:

Herre- og damesingle

Om søndagen var det herre-og damesingle med deltagelse af 13 herrer og 8 damer. Det var et glædelig gensyn at se Natalie Jensen fra Ahorn og Thomas Helstrand fra Viking, der kom efter flere års pause, og de viste fine takter på den borede bane. 

I de indledende runder i single gik de fire bedste herrer og fire bedste damer videre til semifinalerne. De som blev nr. 1 skulle vælge sin modstander til en duel i semifinale.

Oliver og Joan kom på førstepladsen efter de indledende runder. Oliver valgte Ali, mens Joan valgte Sabine. Den anden semifinale var Steen mod Pierre og Mai mod Mette.

I semifinalen fulgte Ali og Oliver tæt sammen helt til den 8. serie, indtil Oliver sprang fra Ali og kom videre til finalen. Der mødte han klubkammeraten Steen i en god duel, men Oliver trak det længste strå og blev dansk mester. 

Joan vandt over Sabine med et tæt opgør med 144–133 i Joans favør. Mette vandt ligeså over Mai med 161-144. Joan skulle spille mod Mette, der viste gode takter i semifinalen. Mette ville derimod vise sig frem igen, denne gang med et flot resultat på 199 i finalen og formåede overraskende at vinde finalen over Joan, efter hun har været skadet. Pga. skaden måtte hun melde afbud til at deltage i Deaflympics i Malaysia i oktober sidste år. Det var dog et plaster på såret, da hun nu kunne kalde sig for dansk mester. 

Oliver og Mette blev vindere af DM 2023. Resultater kan ses her: 

Opsummering:

Der var virkelig mange gode kampe både på lørdag og søndag. Til alles store glæde tog DDI’s formand, Michael Steenberg den lange vej fra København for at overvære bowlingspillerne om lørdagen. 

Det er fedt at se en stor fremgang sammenlignet med DM i 2022. I fjor var der kun 3 serier over 200 under hele DM, men nu var der 39 serier. Fremragende! Det ser lovende ud for bowlingsporten 😊

Resultatmæssigt er Kristin Martinsen tilfreds især på herresiden. De seks bedste spillere fik i gennemsnit 205–175 kegler, hvilket må siges at være enormt flot.  På damesiden gjorde Mai Wachsmuth en flot præstation med et gennemsnit på 171,9 kegler på 12. serier. Ellers er der plads til forbedring. 

Også tak til Odense bowlinghal, som sørgede for gode rammer for spillerne. DDI vil gerne sige tak til alle fremmødte tilskuere for den gode stemning, tak til de frivillige og tak til Tenpins og Viking for at være med til at arrangere DM 2023. 

DDI ønsker medaljevindere med de flotte resultater. 

På gensyn i 2024! 

Skrevet af Kristin Martinsen & redigeret af Ditte Vind

Del