Er du basketballspiller og har et høretab?

Så har du chancen for store oplevelser hos Dansk Døve-Idrætsforbund! 

Vi søger spillere med høretab, som har lyst til at starte et basketballhold i Danmark. Vi har allerede et par spillere og en leder, som står klar til at tage imod jer.  

Vi søger spillere til 5v5 basketball og i disciplinen 3v3. Vi søger i alle aldre, men gerne over 18. 

Basketball er en olympisk idrætsgren i det internationale døvesportsforbund, ICSD. De afholder Deaflympicshvert fjerde år, og næste Deaflympics finder sted i Tokyo, Japan, i 2025. Internationalt er sporten meget stor, og der er mange lande, som deltager. Det internationale basketballforbund hedder DIBF (www.dibf.org) og afholder EM og VM. Tjek deres Facebook! P.t. afvikles der ikke DM i basketball for spillere med høretab. 

Vi har skabt et godt samarbejde med Danmarks Basketball Forbund og du er velkommen til at kontakte dem, hvis du er mere tryg ved det. 

Billede af DIBF

Er der specielle krav? 

Det eneste krav er, at du skal have en hørelse, der er dårligere end 55 dB på begge ører. Vi sørger for alt det praktiske – også i forbindelse med kommunikation. Der er ingen krav om at kunne tegnsprog! 

Vil du vide mere? 

Kig gerne forbi vores hjemmeside www.deafsport.dk eller vores Facebook, Dansk Døve-Idrætsforbund. Vi arbejder med idrætsudøvere med høretab på elite og breddeniveau, og vi har gennem tiden opnået mange store resultater.  

I kan stille spørgsmål til os ved at sende en mail til ddi@deafsport.dk

Om DDI 

Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) er et selvstændigt tværgående forbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) gennem vores specialforbund Parasport Danmark. Vores atleter konkurrerer på lige fod med andre atleter med høretab i både nationale og internationale sammenhænge. 

Der er p.t. 7 medlemsklubber under DDI, der tilbyder lokale træningsmuligheder og idrætsaktiviteter, men typisk træner atleten i sin egen lokale idrætsklub. Når der er DM eller internationale stævner, har man mulighed for at deltage i disse, såfremt man er udtaget af idrætslederen eller landstræneren.  

Vi håber på at høre fra dig! 

Billede af DIBF

Del