DM i bowling: Idrætslederen har ordet

Årets DM i bowling blev afholdt i weekenden den 9.-10. marts, og her var der gensyn med flere spillere, som tog medaljer. Niveauet giver grund til optimisme, hvis man spørger idrætsleder Kristin Martinsen. Læs hendes referat af weekenden. Se også interview med landstræner Annette Emborg.

Single

Lørdagens program bød på single, hvor 11 herrer og 9 damer var tilmeldt.

Efter singlekonkurrencen gik de 4 bedste damer (Trine, Sabine, Mai og Joan) og de 4 bedste herrer (Ali, Pierre, Oliver og Flemming) videre til semifinalen. Trine spillede mod Joan, mens Sabine og Mai dystede på den anden bane. Joan og Sabine vandt og avancerede til finalen.

I semifinalen spillede de kun 1 serie, mens der i finalen var kamp om at vinde bedst ud af 3.

Den første serie blev vundet af Joan med kun 1 kegle foran Sabine, med en score på 158-157. Derefter vandt Sabine den anden serie med en imponerende præstation, hvilket førte til en afgørende serie. Her løb Sabine med sejren til sidst og kunne kalde sig dansk mester.

Ali spillede mod Flemming, mens Pierre og Oliver kæmpede på den anden bane. Flemming og Oliver avancerede til finalen. Det var dog spændende at se, om Oliver kunne forsvare sin mesterskabstitel fra sidste år. Det blev en intens duel mellem de to, men Flemming holdt hovedet koldt i den afgørende serie, som endte 222-170 i hans favør. Stærkt spil af Flemming.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Dermed så vi to “nye” mestre, da det er et stykke tid siden, de sidst blev danske mestre. En dejlig overraskelse med nye ansigter.

Double

Søndag blev double gennemført med 6 herrehold og 4 damehold.

Blandt herrerne gik førstepladsen til Oliver og Peter med 2508, mens Ali og Flemming blev nummer 2 med 2435, og Pierre og Steen fik bronze med 2189. Der var længe tvivl om, hvem der ville erobre førstepladsen, men det blev Oliver og Peter, der løb med sejren.

På damesiden forsvarede Mai og Sabine fra Viking mesterskabet fra sidste år. Det var tæt helt til slutningen, og på den sidste og afgørende serie overgik Mai og Sabine Mette og Joans førsteplads med små marginaler, dvs. kun 20 kegler mellem de to hold. Sabine og Mai fik 2037, Joan og Mette fra Døvania fik 2017, og Anne og Trine fik 1804. Bronzen gik til Anne og Trine fra Tenpins.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

På vegne af DDI vil jeg gerne takke spillerne for et rigtig godt mesterskab. En særlig tak til Ahorn, der påtog sig værtsrollen, samt Køge Bowlinghal og dommerne Lena og Christian Høybye, for et godt udført arbejde. Landstræner Annette Emborg, eliteidrætskonsulent Eetu Keski-Levijoki og ko0mmunikationsansvarlig Ditte Vind kom også forbi om søndagen. Ahorn overraskede med flotte gavepræmier til medaljevinderne for damer og herrer.

Der var også en del tilskuere i hallen, hvilket er glædeligt at se. En stor tak til jer. Sidst men ikke mindst er det positivt at se, at mange af spillerne har udviklet sig i deres spil, ved at have mange gode serier, og de viste et meget mere stabilt spil med mange gode slag. Det er opmuntrende for bowlingsporten, og det er bevis på, at I er blandt de bedste spillere i Europa.

Jeg kan med glæde oplyse, at Viking har sagt ja til at arrangere DM i bowling næste år i samarbejde med DDI.

Del