Åben løbeweekend: Løbestilsanalyse, blæsevejr og optimistisk fremtid

I weekenden d. 2.-4. februar var der åben løbeweekend på Castberggård. Her kunne man træne med maratonløberne og få vejledning af landstræner Lars Vikkelsø. Der var tilmeldt to mænd og to kvinder, og de fik selskab af DDI’s landsholdsløbere Jason Rasmussen, Henrik Hørlyk og Laurids Christiansen. De to tilmeldte kvinder fortæller om en løbestilsanalyse, de skulle igennem og hvad de har fået ud af træningerne.

I et interview med landstræner Lars Vikkelsø fortæller han, hvad løberne har været igennem, og hvad det helt store mål for 2024 er. Når man spørger landstræneren er han optimistisk for fremtiden, og han glæder sig over fremmødet ved weekendens samling. Hør eller se hans interview nedenfor.

Interview med landstræner Lars Vikkelsø

To nye kvinder

Der var bl.a. to nye kvinder iblandt de tilmeldte. Tina Boss og Zenia Jensen, som nogle måske kender gennem døvesporten. De har hver især lært noget af det tekniske træning og tager derfra med viden og tips til deres egen træning. Derudover deltog Mads Pedersen og Mathias Trock også.

Zenia Jensen fortæller om, hvordan løbeweekenden har været, da vi fanger hende efter en løbetur i blæsevejret, som bl.a. bød på intervaller. “Det er spændende i dag, og der sker mange ting. Vi har lige været ude og løbe, det var fedt. Når jeg træner med nogle, der løber hurtigere, så får man også selv lyst til at løbe ekstra hurtigt.”

Foto: DDI

Blev kontaktet af landstræneren

Hun blev selv kontaktet af Lars Vikkelsø, som gerne ville have hende med på samlingen for at se hendes potentiale an sammen med de andre løbere. “Det var faktisk Lars, der skrev til mig, fordi de manglede kvindelige løbere. Jeg elsker at løbe, så det synes jeg, var en god mulighed.”

For hende har det været givende at være med, og hun drømmer om at nå længere med løbet, men hun ved også, at det kræver arbejde og træning. “Den helt store drøm er at løbe maraton i Tokyo næste år, og så må vi se, om det er realistisk.”

Foto: DDI

Forfod, flad fod eller hælen

Tina Boss, som også er ny i løbesporten men langt fra i døvesporten, har fået god vejledning ud af weekenden. Hun fortæller om løbestilsanalysen og hvad hun tager med hjem fra træningen.

“Det handlede om, at vi hver især skulle finde ud af, hvilke løbestil vi har. Om vi lander på hælen, forfoden eller vi lander på flad fod. bagefter prøvede vi at justere ind, fordi vi skal lære at lande på flad fod. Det var ret interessant.”

Hun fortsætter: “Jeg fandt ud af, at jeg lander på hælen, og prøvede at lære, hvordan jeg skulle lande på flad fod. Nu ved jeg, hvordan man gør, så nu håber jeg, at jeg kan fortsætte træningen derhjemme. Og så på et tidspunkt håber jeg, at det lykkes mig at ændre på min løbestil.”

Del