World Deaf Golf Championships 2020 aflyses

I dag har organisationskomitéen (LOC) for World Deaf Golf Championships 2020 i samråd med bestyrelsen for World Deaf Golf Federation (WDGF) taget beslutningen om, at dette års store golfbegivenhed, World Deaf Golf Championships 2020, aflyses grundet corona-pandemien.

Mesterskabet skulle ellers have været WDGF’s 25-års jubilæumsår. Mesterskabet skulle i den forbindelse afholdes ved Forest of Arden, beliggende i Warwickshire i England, stedet hvor det første verdenmesterskab i golf for døve blev afviklet, tilbage i 1995.

Organisationskomitéen og WGDF har udmeldt følgende:

“Velfærd og velvære for alle involverede i arrangementet, herunder atleter, officials, tilskuere, frivillige og personale har den absolutte højeste prioritet.

Efter en dialog med Marriott Forest of Arden er det besluttet, at World Deaf Golf Championships 2020 ikke vil finde sted.

LOC og WDGF er ekstremt ærgerlige og skuffet på vegne af de atleter, der har trænet hårdt og set frem til deltage i begivenheden. Ligeledes for det personale og de frivillige, der har arbejdet utrætteligt med at levere en enestående indsats. Men med udviklingen og med den hurtige ændring af situationen med hensyn til COVID-19 er dette den eneste fornuftige beslutning at tage.

Vi undersøger mulighederne for at omplanlægge begivenheden på et senere tidspunkt og vi vil selfølgelig komme med flere oplysninger så snart det er muligt.”


Dansk Døve-Idrætsforbunds Elite- og sekretariatschef, Joachim T. Krøyer, udtaler: “Det er rigtigt ærgerligt, at VM Golf 2020 er aflyst, men vi kan ikke gøre så meget i denne krise med coronavirussen, og sundhed er vigtigere end sport i øjeblikket. Vi ser nu frem til, at vores dygtige landsholdspillere kan rette fokus på den næste store deltagelse til Deaflympics 2021 i Brasilien, og så snart det er muligt, så er det ud på golfbanerne igen.”

Del