Vinderne af DM i discgolf 2022 er fundet

Den 5. og 6. november afholdte Dansk Døve-Idrætsforbund, i samarbejde med klubben Discgolf-Vest, det første officielle danmarksmesterskab i Discgolf for døve på Momhøje Discgolfbane, syd for Herning.

Der var 21 tilmeldt til DM – 19 i herrerækken og 2 i damerækken. Deltagerne var repræsenteret fra tre følgende klubber: Døvania, Lethica og IK Viking.

– Til det uofficielle DM sidste år havde vi i alt 25 deltagere, og derfor havde vi håbet på mindst 20 tilmeldinger i år til DM, eftersom der er flere krav som skal opfyldes for at kunne deltage til DM. Derfor er vi meget tilfreds med de i alt 21 tilmeldinger til årets DM. Vi ærgrer os naturligvis over, at det kun var to kvinder med i damerækken, men vi håber at der kommer flere i fremtiden, når flere og flere får øjnene op for sporten, fortæller Idrætsleder i Discgolf, André Kobberholm.

Vinderne af begge rækker fra sidste års uofficielle DM, Uffe Morell Nielsen og Patrizia Xenia Stabel, var også med i år. Derfor var det spændende at se, om de kunne snuppe guldmedaljerne igen.

Allerede efter den første runde om lørdagen fik vi et fingerpeg om de sandsynlige vindere, og efter 2. runde om søndagen blev det sidste år guldvinder, Uffe Morell Nielsen fra Døvania, der hev guldet hjem med samlet 127 kast, mens Kristian Damgaard Faaborg Halse og Rune Andersson, begge fra Døvania, endte på 2.- og 3.-pladsen med henholdsvis 140 og 144 kast. I Damerækken snuppede Patrizia Xenia Stabel guldet igen, foran Ane Karstensen, begge fra Lethica. De sluttede med henholdsvis 202 og 223 kast.

Resultaterne kan ses på Discgolfmetrix.

På vegne af Dansk Døve-Idrætsforbund ønsker vi et stort tillykke til alle vindere. Der skal også lyde en stor tak til alle deltagerne for at være med til skabe et godt danmarksmesterskab. Vi glæder os allerede til DM næste år.

Dansk Døve-Idrætsforbund vil også benytte lejligheden til at takke Karsten Iversen, Birger Juhl Nielsen og de andre frivillige fra Discgolf-Vest, for at knokle for at sikre gode rammer for DM, samt være med til at sætte baren højt for fremtidige nationale discgolfmesterskaber i døveidrætten. Der skal også lyde en stor tak til Ringkøbing-Skjern Kommune, Løft Disc, Discimport, Disc Tree og Sparekassen Thy.

Del