Veteran bliver fanebærer til Deaflympics.

Selvom en uge kan virke som kort tid for nogle, så føles det som evigheder for de danske Deaflympics deltagere. De glæder sig nemlig helt utroligt til at det første fly med deltagere afgår fra København på fredag den 29. april kl. 0600. Destinationen er efterhånden ved at være kendt for de fleste danskere, nemlig Brasilien, hvor det 24. Deaflympics – OL for døve og hørehæmmede – bliver afholdt fra den 1. til den 15. maj 2022 i Caxias do Sul.

For en af deltagerne venter der en ganske særlig oplevelse ved ankomsten til Brasilien. Trine Kappendrup, der er spiller på det danske døvelandshold i kvindehåndbold, er nemlig blevet udvalgt til det ærefulde hverv at være fanebærer når Denmark Deaflympic Team går indmarch på det deaflympiske stadion. Det vil sige at hun skal gå forrest i den flotte danske prosession med Dannebrog i hænderne.

At valget lige faldt på Trine, er ifølge Chef de Mission, Joachim Thor Krøyer, ingen tilfældighed.

– ”Trine Kappendrup er en fornem repræsentant for dansk døveidræt. Hun er tidligere guldvinder til Deaflympics og så er hun en rollemodel, der kærer sig for alle mennesker og inspirerer andre til at dyrke sport. Hun har værdier som er vigtige for Danmark og som vi gerne vil kendes for nationalt og internationalt. Vi glæder os til at se hende lede Danmark ind på det Deaflympiske stadion i Caxias do Sul”.

At Trine Kappendrup ikke er nogen ”fru hvem-som-helst” vidner hendes tidligere præstationer på håndboldlandsholdet tydeligt om. Hun kom nemlig hjem med guldmedaljer om halsen, da hun deltog i sit første Deaflympics i Rom i 2001. Hun er også med damernes håndboldlandshold regerende verdensmestre og kan tage ”the Double” hvis de vinder guld i Brasilien.

Veteranspilleren selv, er rimelig klar i spyttet – ”jeg har kun prøvet at vinde guld” siger hun, slår ud med armene og smiler.

Du kan følge med i hvordan det går med de danske atleter til Deaflympics på www.deafsport.dk

Du kan også følge med på Dansk Døve-Idrætsforbunds facebookside eller på instagram på deaflympicsdk 

Del