Veloverstået uofficielt DM i discgolf med mange glade deltagere

Lørdag den 18. og søndag den 19. september havde Dansk Døve-Idrætsforbund den store fornøjelse at afvikle forbundets allerførste uofficielle DM i discgolf i natursmukke omgivelser på Eghjorten i Hillerød.

Hele 25 havde tilmeldt sig arrangementet, fordelt blandt 3 kvindlige og 22 mandlige discgolf-spillere. Deltagerne var opdelt i to rækker: Herre- og damerækken, som begge blev spillet fra gul tee.

Deltagerne viste flot spil og der var højt humør ude på banen i Hillerød. Det var tydeligt at se, at det sociale aspekt spillede en stor faktor for spillernes deltagelse og engagement i arrangementet. Der blev taget hensyn til hinanden, trods niveauforskel, og der blev ligeledes sparret med hinanden og delt en masse fif ud.

Om søndagen var alle de fremmødte vidner til en dramatisk afslutning, efter at flere lå relativt tæt i den øverste halvdel i herrerækken. Det var reelt kun Uffe Morell Nielsen fra Døvania på 1. pladsen som havde formået at trække fra de øvrige spillere. Særligt dramatisk blev det da 3. pladsen til syvende og sidst skulle afgøres i playoff mellem Rasmus Morell Nielsen fra Døvania og Fredrik Örlegård fra IK Viking, idet begge endte med en samlet score på +7 efter 2. runde. Her blev det Fredrik som trak det længste strå på hul 1 ved at gå i par.

Det blev også til et spændende og tæt opgør i damerækken, hvor 4 point adskilte Patrizia Xenia Trillingsgaard Stabel fra Lethica på 1. pladsen og Regine Vigen Nielsen fra Døvania på 2. pladsen.

Vinderne i damerækken

PlaceringNavnKlubScore
1Patrizia Xenia Trillingsgaard StabelLethica+64
2Regine Vigen NielsenDøvania+68

Vinderne i herrerækken

PlaceringNavnKlubScore
1Uffe Morell NielsenDøvania-10
2Mark BlynovDøvania+6
3Fredrik ÖrlegårdIK Viking+7

Du kan se den samlede slutstilling her. (NB: Fredrik Örlegård vinder bronze i herrerækken efter sudden death playoff)

– Det var en rigtig god weekend, hvor vejret var med os og det var en fornøjelse at se hvordan deltagerne kæmpede for at få et godt resultat. Der er sket en stor udvikling fra starten af 2018, hvor vi kun var 2 medlemmer til de omkring 40 medlemmer der er i dag, fortæller André Kobberholm, idrætsleder i Dansk Døve-Idrætsforbund, og fortsætter:

– Vores næste mål er nu at få stablet landsholdet i discgolf op og blive klar til det Nordiske og Baltiske Mesterskab i Sverige til sommer 2022. Med det overstået uofficielle DM har vi nu en bedre fornemmelse af spillermaterialet, som både jeg og landstræner Karl Johan Nybo glæder os meget til at arbejde videre med.

Fra forbundets side takker vi den lokale discgolf-klub Eghjorten Disc Golf Klub for et fremragende samarbejde i forbindelse med planlægningen, forberedelserne og afviklingen af weekendens uofficielle DM.

Herudover også en særlig tak til: OK, Peter Beier Chokolade A/S, Disc Connection, Flyvende.dk, Kvickly Albertslund og PUMA.

Del