Veloverstået håndboldlandsholdssamling med et flot opvisningsarrangement af Langå HK

Der ventede sig en spændende weekend med massere af nye ting for Dansk Døve-Idrætsforbunds to håndboldlandshold.

I jagten på at komme rundt i landet og blive set, var Dansk Døve-Idrætsforbunds to håndboldlandshold denne gang i Langå, tæt på Randers, hvor den lokale håndboldklub, Langå HK, havde arrangeret opvisningskampe for både damerne og herrerne om lørdagen. Det vender vi lige tilbage til lidt længere nede i teksten. 

Samlingen startede om fredagen på Castberggård. Alle havde glædet sig enormt meget til at skulle mødes igen, da det efterhånden var lang tid siden sidst. Damerne var desværre kun 11 spillere denne gang, men så meget des jo mere træning og spilletid til dem som mødte frem. Herrerne derimod mødte talstærkt op med 17 mand. Der er kommet flere nye spillere til og vi håber at vi ser dem igen til næste samling. Herudover skulle vi også hilse på den nye landstræner for herrerne, Kim Moesby.

Damernes træning fredag aften stod Matilde Brixen for. Her var der fokus på individuelle skudformer og finter, så der var masser af skudtræning og fintespil. Vi havde hallen for os selv, da herrerne mødtes senere end os. Herrernes træning var stille og rolig, da alle lige skulle lære hinanden at kende, de nye spillere og den ny træner. Efter at begge hold havde trænet stod aftenen på socialt samvær, hvor vi blandt andet så en sjov video fra sidst vi var samlet i Vejen Idrætscenter – der var mange gode grin. Alle spillere er altid meget trætte fredag aften, men vi skal lige hyggesnakke lidt alle sammen før vi siger godnat.

Så kommer vi tilbage til opvisningskampene om lørdagen. Lørdag morgen tog begge landshold bilerne til Langå. Den lokale håndboldklub havde arrangeret en helt fantastisk dag for DDI’s håndboldlandshold. Da vi var ankommet til Langå havde begge hold en formiddagstræning og derefter fælles frokost. Efter frokosten skulle herrerne spille kamp kl. 14:00, og damerne kl. 16:00. Der var arrangeret amerikansk lotteri, præmier til kampens bedste spillere i de to kampe. Man kunne vinde på det programnummer man fik udleveret ved indgangen, og man kunne også tippe på kampenes resultater. Der var så mange flotte initiativer fra arrangørerne, samt super spændende præmier til vinderne. Alt overskuddet fra arrangementet går til begge landshold, og vi er da lidt spændt på hvad det blev til på dagen, da vi endnu ikke kender det endelige beløb.

Herrerne spillede en meget flot kamp mod Langås serie 2-hold, til trods for de tabte kampen med 4 mål, 17-21. Der var mange gode elementer i herrernes kamp og alle var tændte, så der er noget at bygge videre på for den nye træner. Damerne vandt deres kamp med 17-9. Vi scorede ca. halvdelen af vores mål på lange udkast, og vi ville egentlig gerne have haft meget mere stationært spil, men det fungerede ikke optimalt i denne her kamp. Efter kampene var der dækket fint bord og vi fik en super lækker middag sammen med klubbens damer og de frivillige arrangører. Vi kom først retur til Castberggård kl. 22:00 og gik lige på hovedet i seng.

Søndag morgen tog damerne det stille og roligt, da vi først skulle spille træningskamp kl. 10:45. Inden da tog vi imod Susan, en måske ny kommende spiller. Susan blev og så vores kamp. Vi skulle spille mod U19 pigerne fra Salbrovad på Fyn. I denne her kamp skulle vi have fokus på vores systemer og 1.-2. bølge, samt vores returløb. Pigerne skal have stor ros for en flot og velspillet kamp, som på trods af træthed og lidt småskader og at vi til sidst ikke havde flere udskiftningsspillere så vandt vi kampen stort. Endnu en weekend, hvor jeg godt tør sige at ALLE tager hjem og er mega høje over denne her samling hvor vi fik hilst på de nye spillere, den nye herretræner, og vi fik nye sponsortrøjer fra Puma med Oticon-logo på.

Vi glæder os til næste samling den 22. til den 24. november på Dejbjerglund efterskole.

/Helle Brixen. Billeder af Klaus Lundsgaard og Brian Jørgensen

Del