Velkommen til den ny bowlinglandstræner

Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Annette Emborg er blevet valgt som ny landstræner for vores bowlinglandshold. Det er ikke tilfældigt, at valget er landet på Annette, som selv har været i bruttotruppen på det hørende bowlinglandshold og har flere årtiers erfaring med sporten som spiller og træner. Derudover er hun mor til Martin på 25 år som også spiller bowling i dag. Han har også spillet på ungdomslandsholdet, så det fortæller hvor meget talent, der løber i familien Emborg. 

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Idrætsleder Kristin Martinsen udtrykker sin begejstring til det nye valg: “Man hævder at nordmænd er født med ski på, så Annette må være født med bowlingsko på. Vi er glade for at hun har sagt ja tak til opgaven, og vi ser frem til et godt og tæt samarbejde med hende.”

Annette Emborg har mere end fire årtier i sporten, da hun allerede som 5-årig begyndte at spille bowling. I dag, i en alder af 52 år, bruger hun tid på Old Girls bowling for hørende. Hendes kærlighed til sporten går dybt, og hun har opnået imponerende resultater i løbet af sin karriere.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Annette har ikke kun været en markant spiller i Danmark, men har også haft æren af at være en del af den danske landsholdsbruttotrup i 1992-93. Hendes erfaring inkluderer sejre i forskellige Jyske-, Fynske- og Danske mesterskaber både i hendes ungdomsår og som senior. Et særligt højdepunkt var sejren ved World Cup i 2004, som blev afholdt i Singapore. Her sikrede hun sig en 8. plads blandt verdens bedste.

Annette Emborg glæder sig til opgaven og er nysgerrig på døvesporten inden for bowling: “Jeg valgte at sige ja til opgaven som landstræner for at give min store viden videre til andre, som kan få gavn af den, men jeg ser også personligt frem til til at blive en del af døvesporten og lære noget nyt,” forklarer hun.

Vi byder Annette Emborg varmt velkommen til DDI!

Bowlinglandsholdet arbejder ihærdigt på at skaffe hjertesponsorer til EM-bowling i Bruxelles i august. Derudover har de også Deaflympics i Japan i 2025 som næste store mål. Skal du være en del af den gode historie om døvelandsholdene?

Kontakt idrætsleder Kristin Martinsen på kma@deafsport.dk for at høre mere!

Del