Velgennemført discgolf-dag med glade deltagere i Skanderborg

Efter sidste års vellykkede discgolf-dag i Valbyparken havde vi efterfølgende meldt ud, at vi ville undersøge mulighederne for at lave et lignede arrangement i Jylland i løbet af foråret. Så kom corona i vejen for vores planer – men i lørdags, den 24. oktober, lykkedes det langt om længe Dansk Døve-Idrætsforbund i samarbejde med Castberggård at gennemføre discgolf-arrangementet i Dyrehaven, i Skanderborg.

På trods af at vi modtog et par afbud på dagen, så dukkede 24 nysgerrige, spændte og forventningsfulde deltagere op til arrangementet.

Vi startede med træning og undervisning kl. 10:00, hvor deltagerne blev opdelte i 3 grupper som skulle igennem 3 forskellige træningsstationer. På stationerne lærte deltagerne at kaste langt med driver-discs, at lave indspil til kurven, og på den sidste station lærte deltagerne at kaste med putt-discs i kurven fra forskellige positioner.

Deltagerne fik undervisning af landstræneren Karl Johan Nybo, som har vundet DM i discgolf 13 gange. Karl Johan fik hjælp af DDI’s to landsholdsspillere, Martin Tranemose og Mark Blynov.

Efter 2 gode timers træning var deltagerne klar til en turnering rundt på Skanderborg Disc Golf Park, som banen i Dyrehaven hedder. Deltagerne blev inddelt i 6 grupper og de kæmpede alle om præmier, som tildeltes de 4 bedste i herrerækken og 2 bedste i kvinderækken.

Top 4 i herrerækken

  1. Andreas Slytsvig med +9
  2. Uffe Morell Nielsen med +10
  3. Jesper Vestergaard med +13
  4. Emil Trillingsgaard Andersen med +20

Top 2 i kvinderækken

  1. Laure Abdelmoumeni med +57
  2. Anika Christiansen med +73

”Det er rigtigt dejligt se at der er mange som viser interesse for discgolf. Vi var heldige med vejret, så det blev en rigtig god dag for alle. Jeg ser frem til at arbejde mere med discgolf i DDI, for der er bestemt en store interesse for sporten, og derfor er der også et stort potentiale med discgolf i døveidrætten.” udtaler André Kobberholm, arrangør for arrangementet og idrætsleder for discgolf i DDI.

Landstræner Karl Johan Nybo er meget enig og udtaler: ”Jeg syntes det har været et stort skridt for dansk døve discgolf her i weekenden. Der var mange interesserede, ivrige og potentielle fremtidige spillere til landsholdet. Det at vi har flere spillere at vælge ud fra, er et godt tegn, så vi kan bygge et hold op.”

DDI vil i den kommende tid undersøge mulighederne for at arrangere det første uofficielle DM i discgolf for døve. Vi satser på at gennemføre dette i løbet af 2021.

Indtil det uofficielle DM er klar, kommer DDI her med en opfordring til alle med interesse for discgolf, til at melde sig ind i en døveidrætsklub, så man eventuelt kan komme i gang med fælles træning, internt klubmesterskab mm. På den måde kan DDI også få en fornemmelse af hvor mange i Danmark som spiller discgolf, så vi har noget at arbejde ud fra.

På vegne af DDI og Castberggård vil vi gerne takke alle deltagerne for at være med til gøre dagen til en fantastisk oplevelse.

Del