Tidligere døv landsholdspiller bliver ny landstræner for herre håndboldlandsholdet

I de sidste par uger har vi haft dialog med mulige kandidater til landstrænerposten for herre håndboldlandsholdet. Det bliver Kim TN Moesby som bliver ny landstræner, og i første omgang har vi indgået en aftale til og med EM-slutrunden 2020 på dansk grund med mulig for forlængelse af samarbejdet. 

Den nye landstræner, Kim TN Moesby siger ‘Jeg har takket ja tak tilbudet som håndbold landsholdtræner for døve som jeg ser frem til. Jeg stoppede som døvelandsholdspiller i 1999 efter jeg havde spillet over 30 landskampe som målmand. Siden har jeg savnet at være en del af håndbold, men jeg har altid fulgt døvelandsholdet på sidesporet gennem årene, og min drøm var at være en del af teamet. Jeg er den type som kun går efter succes og igennem min tid som håndboldspiller, ved jeg hvad det kræver for at få succes, en stærkt vilje, benhårdt arbejde, god holdmoral og ikke mindst respekt. Jeg ser frem til at møde spillerne 13.-15. september, hvor jeg får mulighed for at se dem spille samt hilse på dem’

Vi er meget tilfredse og vurderet, at vi har fået et stærkt team med Kim TN Moesby i spidsen. Den nye landstræner vil nu fokusere på, at samle et slagkraftig landshold til EM 2020, og vil sammen med resten af staben bruge efteråret til at sammensætte en plan for resten af 2019 og 2020, og ikke mindst den fremtidige trup af spillere, der har potentialet og motivationen for at deltage på landsholdet.

‘Dansk Døve-Idrætsforbund er glade for at få Kim TN Moesby ind som landstræner. Det har altid været vigtigt for forbundet, at kunne opsøge og finde hørehæmmede / døve landstrænere som har de rette kompetencer og erfaringer til at blive en del af fællesskabet og de forskellige landshold, for det kan være en fordel at have kendskab i arbejdet med hørehæmmede / døve håndboldspillere. Vi glæder os meget til samarbejdet, og er sikker på at, at de i samarbejde med idrætslederen Klaus Lundsgaard, holdlederen Frank Hansen, håndboldspillere samt klubber og andre håndboldaktører rundt omkring Danmark vil kunne skabe et forsat fundament, som dermed kan være med i internationalt håndbold. Landstræneren vil blive præsenteret for landsholdet i weekenden den 13.-15. september 2019’ siger elitechef Joachim Thor Krøyer.

/JTK

Del