Tidligere DDI-formand Louise Peitersen tiltræder som nyt bestyrelsesmedlem i EDSO

European Deaf Sports Organisation har valgt den tidligere DDI-formand, Louise Peitersen, ind i deres bestyrelse.

Det sker efter at EDSO har haft et ønske om et mere jævnbyrdig fordeling af kvinder og mænd i organisationen.

Louise Peitersen er den tredje kvinde som er blevet valgt ind i bestyrelsen gennem organisationens tid (EDSO blev stiftet i 1983, red.) og den første kvinde siden 2010. Dengang var det franske Isabelle Malaurie og estlandske Riina Kuus som sad i bestyrelsen i samme periode. Isabelle Malaurie blev valgt ind i EDSO i 2002, og fra 2004 til 2010 sad hun som formand for organisationen. Riina Kuus sad som bestyrelsesmedlem fra 2006 til 2010, under Isabelle Malauries sidste fire som formand.

Louise startede som aktiv atlet i døveidrætten siden 1998. Dengang startede Louise som orrienteringsløber hos Viking. Hun nåede også at prøve kræfter med volleyball hos Døvania.

Gennem årene har Louise siddet i bestyrelsen hos idrætsklubberne Ahorn, DAN og Døvania. Herudover har Louise siddet i Dansk Døve-Idrætsforbunds bestyrelse i ni år.

Louise udtaler: “Det er kæmpe stort og en kæmpe ære at være blevet valgt ind i European Deaf Sports Organisations bestyrelse. EDSO bliver noget andet end jeg hidtil har prøvet.

Jeg vil gerne sige tak til Dansk Døve-Idrætsforbunds hovedbestyrelse for at blåstemple mig til at søge posten hos EDSO. De har vist deres fulde opbakning og det betyder rigtig meget.

Jeg håber samtidig på at kunne skabe opmærksomhed omkring vi sagtens kan få flere kvinder til at påtage sig bestyrelsesarbejde, nævneligt inden for sportens verden, som hidtil har været et meget mandsdomineret område.

Jeg tager al min erfaring og viden fra mine tidligere poster inden for idrættens verden med mig videre, og jeg glæder mig til de mange forskellige opgaver som venter i min nye bestyrelsespost hos EDSO.”

EDSO’s generalsekretær, Philip Gerrard, skriver til organisationens medlemmer: “Kære medlemmer,

Louise Peitersen fra Danmark er blevet tilbudt at blive bestyrelsesmedlem hos EDSO. Vi er glade for at kunne meddele, at Louise har takket ja til posten. Hun tiltræder fra det næste bestyrelsesmøde, som i øjeblikket planlægges at finde sted i november. Vi ser frem til at samarbejde med Louise. Vi vil desuden takke alle de kandidater som har vist interesse for posten.”

Dansk Døve-Idrætsforbund ønsker Louise Peitersen stort tillykke med den nye post, og vi glæder os meget til at følge hendes arbejde fremover.

/NK

Del