Storsejr til Danmark og et skridt nærmere EM-kvalificering

”Vi skal have 3 point og det får vi også!!”-beskeden fra trænerteamet til spillerne på det danske herre døve futsal landshold var klar og ikke til at tage fejl af inden dagens kamp imod værtsnationen Grækenland i EM-kvalifikationsgruppe F.

Danskerne kunne ikke bruge et nederlag eller en uafgjort til noget, hvis holdet skulle gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til næste års EM – og dette især efter gårsdagens smalle nederlag til Rusland. På papiret skulle grækerne være en overkommelig mundfuld for de sejrssultne danskere, idet de rangerer 8 pladser under Danmark på den europæiske rangliste med en 25.-plads. Men man skal jo som bekendt aldrig sælge skindet før bjørnen er skudt; og det fik de rød/hvide at føle allerede efter to og et halvt minut, da grækerne på en dum omstilling fik bragt sig foran med 1-0.

Efter den noget chokerende scoring pakkede grækerne sig sammen foran eget mål og lod danskerne tage initiativet og spille bolden rundt om dem. I deres forsøg på at tage bolden fra de driblestærke danskere og spille på en kontrabold fik de i stedet lavet et klodset frispark et godt stykke uden for feltet. Det ville kræve en god skytte at score direkte på den afstand, men lige netop en sådan ”tordenfod” har danskerne i Mads Gotfredsen, der med et drøn af et spark sendte et missil ind i netmaskerne. 1-1, så var Danmark endelig vågnet op! (Se målet her).

Efter scoringen brød et massivt regnvejr ud, hvilket under normale omstændigheder ikke burde betyde noget for fodbold indendørs; men når man er i Grækenland, kan man åbenbart ikke helt stole på at taget kan holde tæt og spillet måtte stoppes for at tørre vand op på banen – dette blev et vedvarende tema under hele kampen, hvilket var lidt pinligt for de græske arrangører. Flere gange gled spillerne på banen pga. vand og det var et mirakel at ingen kom noget alvorligt til.

Efter ca. 8 min. skulle regnvejret da lige have lidt torden til, og hvem andre end ”tordenfoden” Mads skulle levere det – med et gedigent tordenskrald af et langskud hamrede han bolden forbi den chanceløse keeper, der sikkert stadig undrer sig over hvor det lyn kom fra! 2-1. (Se målet her).

Så gik det pludselig stærkt for de målsultne danskere der i minuttet efter scoringen sendte bolden i netmaskerne 2 gange. Først var det debutanten Ali Dia med et langskud til 3-1 (se målet her) og herefter endnu en debutant, nemlig Yasin Hida med et tørt hug foran kassen til 4-1. (Se målet her).

Det var som om danskerne var hér, dér og alle vegne og satte grækerne under et massivt pres. Det var da også efter et solidt dansk pres at den 3. debutant på holdet, Markus Sandell, fik sparket bolden ind til 5-1. (Se målet her).

De danske spillere blev ved med at presse højt på banen og vinde næsten samtlige dueller, hvilket måske blev lidt for meget for én af de græske spillere der med et solidt spark i maven nedlagde Søren Bøgsted, hvilket korrekt blev takseret med et gult kort af dommerne.

Fem minutter inde i 2. halvleg brugte grækerne igen beskidte kneb og Ali Dia blev fældet i en grov tackling, men dommerne lod spillet fortsætte – intet gult kort på den.

Vi skulle 7 min ind i 2. halvleg før danskerne igen blev effektive i presset på det græske mål – faktisk så effektive at Yasin fik presset grækerne til at give et selvmål til 6-1, men festen var bestemt ikke slut endnu. (Se målet her).

Der skulle flere spillere på måltavlen og glæden var til at få øje på, da Emil Empacher kunne fejre sin scoring ved at juble ud imod tilskuerne. 7-1 til Danmark. (Se målet her).

Efter en god bolderobring og et fremragende løb kunne Ali Dia spille bolden til den helt frie Søren Bøgsted, der resolut hamrede den op i nettaget og lukkede den danske målfest. (Se målet her).

Med 3 minutter igen fik grækerne lidt for meget plads foran det danske mål og fik et dumt reduceringsmål til kampens resultat 8-2.

Med dagens sejr er spændingen i top, når Danmark i morgen møder ranglistens nr. 9 fra Hviderusland i den sidste EM-kvalifikationskamp i gruppen. Danmark skal bruge en sejr eller en uafgjort for at kvalificere sig videre fra kvalifikationsgruppe F til European Deaf Futsal Championship 2022 i Montesilvano i Italien. Kampen spilles kl. 09:00 dansk tid.

Link til arrangørernes youtube, hvor vi forventer at kampen sendes live.

Gruppe F kampprogramResultat
Fredag 03/12/2021 kl. 09:00GrækenlandHviderusland2-9
Fredag 03/12/2021 kl. 11:30RuslandDanmark6-5
Lørdag 04/12/2021 kl. 09:00HvideruslandRusland0-4
Lørdag 04/12/2021 kl. 13:00GrækenlandDanmark2-8
Søndag 05/12/2021 kl. 09:00DanmarkHviderusland
Søndag 05/12/2021 kl. 11:30RuslandGrækenland

Del