Danmark tæt på sensationen mod Rusland

Det var en svær opgave, der fredag kl. 12:30 ventede det danske døve herre futsal landshold til EM-kvalifikationskampen i Lavrio i Grækenland. Rusland topper den europæiske rangliste som nr. 1 imod Danmarks mere beskedne 17. plads og derfor burde russerne på papiret være det danske hold overlegent.

De danske vikinger havde dog ikke tænkt sig at bøje nakken for den russiske bjørn og Thomas Rasmussen, der er ny i trænerteamet, havde sammen med Morten Ulrik Kristensen og de øvrige trænere sat holdet godt op til dagens kamp imod overmagten.

Det er klart at et så godt hold som det russiske ikke kan holdes fra chancer og dem fik de flere af i de første par minutter, hvor Mustafa Harmanci i målet blev testet med et par hårde afslutninger – heldigvis havde han taget de gode redninger med ind på banen i dag og spillede en flot kamp. Efter ca. 3 minutter kunne den danske defensiv dog ikke modstå det voldsomme russiske pres længere og bolden endte i netmaskerne – en lille fejl kan hurtigt blive straffet i futsal.

De rød/hvide danskere skulle nu i den grad ud at slås for at rejse sig efter scoringen. Trænerbænken blæste til angreb og man skulle tro at miraklet var indtruffet og spillerne kunne høre det, for blot 2 minutter efter russernes scoring får vikingerne erobret bolden på midten og Nassor Salim kan med et flot kontraløb drible sig forbi sin nærmeste mand og banke bolden ind bag den russiske keeper. Sådanmark 1-1! (Se målet her).

Nu var økserne hvæsset og der var for alvor blod på tanden for danskerne, der pressede mere og mere på – der blev gået gevaldigt til stålet i begge ender. Russerne var særdeles hårdt spillende, hvilket gav danskerne en del friskpark og russerne fik sat flere og flere fejl ind på kontoen, hvilket kan være en dyr fornøjelse i det hurtige futsalspil. Det var da også efter et frispark at Yasin Hida pludselig blev spillet fri på venstrekanten og med et køligt spark mellem benene på den russiske keeper kunne fejre den anden danske scoring. (Se målet her). Danmark var nu overraskende foran 2-1 spillede sig bedre og bedre. På intet tidspunkt så luften ud til at gå af ballonen, selvom russerne buldrede på.

Med russernes 5. fejl sat ind på kontoen blev der med ca. 9 min. tilbage af første halvleg dømt straffespark til Danmark, der nu havde en fremragende mulighed for at udbygge føringen – ikke mindst fordi hvert russisk frispark herefter ville give straffe til danskerne. Desværre ville bolden ikke ind i det russiske mål og 30 sekunder efter lå den i stedet i den anden ende. 2-2.

Det var som om russerne nu havde fået hul på bylden, for 30 sekunder efter udligningsmålet hamrede de igen kuglen ind bag en chanceløs Mustafa. Det begyndte efterhånden at se lidt sort ud for de bravt kæmpende danskere, men så pludselig dukkede Mads Godtfredsen op inde på midten og med et perfekt langskud fik han braget bolden forbi russernes målmand – Danmark er tilbage i kampen 3-3. (Se målet her).

Desværre fik russerne scoret igen med små 4 minutter til pausen, men danskerne havde bestemt mulighed for at udligne den føring, da russerne igen lavede fejl, der gav danskerne straffe – bolden nøjedes dog med at ramme træværket og det blev til en 4-3 føring til russerne i pausen.

2. halvleg var ikke helt så velspillet som 1. halvleg og den blev en mere fysisk affære. Flere spillere måtte til behandling hos Mette Bille Bendixen fra Vestegnens Sportsklinik, der pludselig fik travlt på den danske bænk. På mirakuløs vis fik hun dog lappet de fleste af spillerne sammen, så de atter kunne tørne ud på banen og slås. Den hårde fight til trods lykkedes det dog ikke at holde russerne fra at udbygge føringen til 5-3. Det der ikke måtte ske, skete alligevel – russerne fik scoret endnu en gang og nede med 3 mål så det virkelig svært ud for de danske vikinger og der skulle findes noget ganske særligt frem, hvis kampen skulle vendes. Fra trænerbænken ville man gerne lægge mere pres på russerne og derfor skulle der en taktisk ændring til. Målmanden Lars Laursen, der ellers havde gjort et fint indhop efter Mustafa måtte udgå med en hovedskade, blev byttet ud med Nassor, så man havde en markspiller mere på banen og det skulle vise sig at give pote. Mads Godtfredsen var igen på pletten og fik sparket bolde ind på en russer, som desværre for Mads blev noteret for målet. (Se målet her). Med 6-4 var danskerne igen med i kampen, der i den grad bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender. Den taktiske genistreg havde virket og danskerne skabte total forvirring i de russiske rækker.

Med kun halvandet minut igen bryder Ali Dia igennem russernes defensiv og bliver lagt ned i feltet med ulovlige midler – straffespark til Danmark. Fra trænerbænken var man klar i spyttet ”Mads sparker”, lød det. Mads gik herefter roligt og sikkert hen og lagde bolden til rette. Resolut sparker han bolden hårdt lige forbi den chanceløse keeper og bringer Danmark tættere på sensationen. (Se målet her).

De resterende halvandet minut var nervepirrende, men vi fik ikke mere for pengene. Det blev lige ved og næsten for Danmark, der gik fra kampen med et nederlag på 6-5.

Det er sjældent at man kan sige at et nederlag er et flot resultat, men at tabe med kun 1 mål til ranglistens nr. 1 – det må siges at være godkendt.

Danmark møder Grækenland i morgen, lørdag den 4. december, kl. 14:00.

De to bedste hold fra puljen går direkte videre til European Deaf Futsal Championship 2022 i Montesilvano i Italien. Danmark har således stadig en chance for at spille sig videre med en sejr over Grækenland og Hviderusland.

Du kan følge Danmarks kampe live fra facebook her.

KampprogramResultat
Fredag 03/12/2021 kl. 10:00GrækenlandHviderusland2-9
Fredag 03/12/2021 kl. 12:30RuslandDanmark6-5
Lørdag 04/12/2021 kl. 11:00HvideruslandRusland
Lørdag 04/12/2021 kl. 14:00GrækenlandDanmark
Søndag 05/12/2021 kl. 10:00DanmarkHviderusland
Søndag 05/12/2021 kl. 12:30RuslandGrækenland

Del