Putteren blev aldrig varm

Det blev ikke danskerne der brændte banen af, da de to danske golfspillere Lasse Emil Nielsen og Martin H Jacobsen skulle i aktion på den flotte bane ved Caxias Golf Club.

Vejret startede med tåge og dug på banen, men efter de første 9 huller kom solen i den grad frem. Duggen havde dog fra morgenstunden lagt sig på greens, som var langsomme til at starte med. Det danske spil var næsten ligesom vejret – det startede sløjt, men blev gradvist bedre.

Top 5-favoritten Lasse Emil Nielsen, kom ellers hæderligt fra tee-stedet på hul 1, der var et par 4 hul og sendte sit drive lidt i venstre side uden for fairway. Hans andet slag sendte han op på green, men så stoppede det gode spil også der, da han måtte bruge tre puts, før bolden endelig lå i hullet. Bogien sendte ham på +1 i score, altså et slag dårligere end banens par, som samlet var på 72 fordelt på 2×9 huller.

De næste par huller spillede Lasse Emil fint, men missede et par muligheder for at lave birdies – det blev til 2 par, der stadig holdt ham på +1.

Det var tydeligt at han kæmpede med at få sin putter til at virke og han puttede konsekvent lidt for kort. På hul 4, 5 og 6 var der ingen tvivl længere – putteren var iskold – med 3-puts på alle tre huller inkasserede han tre bogies og var dermed kommet på +4. Putteren var i hvert fald ikke værktøjet som skulle medvirke til en baneafbrænding.

Martin H Jacobsen kæmpede også på de første 5-6 huller. Han havde slet ikke fået styr på nerverne og rystede så meget at han næsten ikke kunne holde om sine jern eller putte. Der skulle findes noget ganske særligt frem hvis tingene skulle ændres.

Driveren og de lange jern virkede til gengæld til at være ganske varme for Lasse Emil, for på hul 7 fik han sendt en gold bold ud midt på fairway og fik da også puttet en par hjem. Stadig på +4.

Humøret og spillet var næsten lige så omskifteligt som banen var kuperet, det gik i sandhed op og ned; og det var som om Lasse Emil aldrig rigtig fandt rytmen. På de første 9 huller var han på +5, og årsagen var ikke til at tage fejl af – han kunne simpelthen bare ikke putte dem i. 5 bogies og 5 tre-put taler sit tydelige sprog – putteren var væk.

Lasse Emil hart haft bedre dage. Foto: Rasmus Munk

Frustrationen var malet i ansigtet på den tydeligt frustrerede dansker, der i den grad kæmpede med sig selv. De to øvrige spillere i bolden var ikke på nogen måde bedre end Lasse Emil i spillet fra tee-stedet og frem imod green. Han out-drivede dem hver gang og var aldrig rigtigt i problemer på fairway. Hans værste modstander var klart putteren, der gang på gang svigtede, når han havde allermest brug for den. 

Tingene kan dog som bekendt hurtigt ændre sig og det var også håbet for bag-9. Alligevel fortsatte de dårlige puts og han måtte igen tre-putte tre gange, ligesom han måtte skrive 2 bogies og 1 dobbeltbogie på scorekortet. 

Der var dog også enkelte lyspunkter undervejs på runden, for det blev alligevel til 2 birdies og et helt igennem fantastisk drive. På hul 17, et langt par 5 hul, sendte Lasse Emil et misil afsted, som ville gøre Putin misundelig. Han hamrede bolden lige ned midt i fairway, så den med nåede godt ned ad en bakke og landede tæt på 300 meter fra tee-stedet. Med under 100 meter igen landede han sikkert sit andet slag på green efter have svunget sin 60 graders lob-wedge med et fuldt sving. Bolden landede ca. 1,5m fra pinden til en god eagle-chance. Igen var putteren i vejen for ham og han måtte ”nøjes” med en birdie.

Lasse Emil sluttede som nr. 10, med en score på +7, hvilket vil sige at han brugte 79 slag. Faktisk var han kun 2 slag fra en 4. plads, så selvom det måske kan se skidt ud, så er der stadig en åbning for ham i morgendagens runde, men det kræver at putteren bliver varm og at han holer nogle flere puts end han gjorde i dag.

Lidt værre ser det ud for Martin H Jacobsen, der sluttede som nr. 15 ud af 20 med en score på +17, da han gik en 89´er – hvis han skal være blandt de 16 som går videre til hulspil efter morgendagens runde, skal han have styr på nerverne. Det bliver spændende at følge med om det lykkes de to danskere at komme med til finalespillet efter morgendagens runde.

Se indslag fra runden her:

Del