Ny dato – Invitation til det første NBM i skak

Oprindeligt skulle det første Nordisk-Baltisk Mesterskab i skak for døve være gennemført fra den 3. til den 5. april 2020, men corona kom i vejen, derfor blev mesterskabet udsat.

Værtslandet, Letland, har sendt en ny invitation til Dansk Døve-Idrætsforbund. Der er nu fundet en ny dato til mesterskabet. Det bliver fra den 2. til og med den 4. oktober 2020.

NBM er både for herrer og kvinder, hvert land kan sende op til 5 herrer og 5 kvinde afsted til Riga.

I øjeblikket har Dansk Døve-Idrætsforbund ikke skak på programmet, men vi er altid åbne for nye sportsgrene. Derfor vælger vi at offentliggøre invitationen på hjemmesiden, for at se om der er nogle der spiller skak i Danmark. Vi er interesseret i at kigge på muligheder for at forbundet kan give økonomiske støtte, for at give et skub til udvikling af en ny sport indenfor DDI.

Skak er en officiel sport under ICSD, hvor skak for første gang var på programmet til Vinter Deaflympics i december 2019 i Italien.

Hvis du er interesseret i at være med på et dansk hold til turneringen, eller gerne vil høre mere om muligheden, så kan du kontakte André Kobberholm på mail ak@deafsport.dk senest den 24. august 2020.

Del