Winter Deaflympics 2023 i Tyrkiet: Overblik

Om to dage skydes Winter Deaflympics 2023 i gang i Erzurum, Tyrkiet, og selvom ingen danske atleter eller hold deltager, er der stadig masser af spændende begivenheder at følge med i. Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, der gerne vil følge med.

Om Erzurum

Erzurum, en historisk by ved foden af det imponerende Palandoken-Konaklı-bjergmassiv, byder på en unik kulturel arv og er en af de betydeligste byer i det østlige Anatolien med en voksende befolkning og flere seværdigheder.

Blandt de historiske perler i Erzurum kan nævnes citadelfæstningen og Çifte Minareli Medrese fra det 13. århundrede, også kendt som den “Tvillinge Minaret” madrasa. De ældste huse i Erzurum er hovedsageligt konstrueret af materialer som sten, jord, træ og minedrift.

https://www.facebook.com/winterdeaflympics2023

For dem, der elsker vintersport, er Palandoken-bjerget hjemsted for nogle af landets og verdens mest fascinerende skiløjper. Fra den 10. december til den 10. maj er der åbent for skiture og alpint skiløb ved Palandoken Ski Center.

Erzurums gastronomi er også en kulinarisk oplevelse. Smagfulde retter som Ayran-disk suppe, cag kebab, su boregi, tandir ketesi og borani, sammen med lækre desserter som kadayif dolmasi og dut cullamasi.

Følg med

Selvom Danmark ikke er repræsenteret, opfordres alle til at følge begivenhederne på Winter Deaflympics’ officielle hjemmeside https://winterdeaflympics2023.com og på sociale medier:

https://www.facebook.com/winterdeaflympics2023

Disse sportsgrene vil være en del af Winter Deaflympics: alpin ski, snowboard, curling, langrend, skak og futsal.

Der er 36 deltagende nationer men desværre ingen fra Skandinavien.

Så selvom Danmark ikke er med, er Winter Deaflympics 2023 en begivenhed, der ikke bør gå ubemærket hen. Lad os alle støtte de deltagende atleter og følge med i festlighederne i Erzurum!

Program

Herunder ser I planen for hele turneringen. De individuelle programmer ligger under hver sportsgren på hjemmesiden. Der er uploadet program for futsal, snowboard, skak og alpin ski. Du finder de uploadede programmer herunder.

Del