Norge snupper sensationelt alle 3 podiepladser ved Nordic Deaf FIFA Cup 2021

Den første uofficielle nordiske FIFA-turnering for døve og hørehæmmede fik i tirsdags sin ende. På 16 dage har 32 deltagere fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge og Finland samlet afviklet intet mindre end 128 kampe fordelt på 96 gruppekampe og 32 slutspilskampe.

– Vi er utroligt glade for at kunne gennemføre Nordic Deaf FIFA Cup 2021. Dels fordi vi ser store muligheder indenfor E-sport og dels fordi opbakningen til turneringen har været overvældende. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, der har været involveret i turneringen. Vi vil fortsætte med arbejdet omkring E-sport, så tøv ikke med at kontakte os hvis I har noget I mener I kan bidrage med. Tak igen, lyder det fra Michael Weber Steenberg, formand i Dansk Døve-Idrætsforbund.

Den store finaledag

Tirsdag aften gjaldt det finaledagen, med kampen om 3. pladsen efterfulgt af den store finale. Begge finaleopgør blev spillet over 2 kampe, med en hjemmekamp og en udekamp til hver spiller. Hvis slutstillingen var lige efter to kampe, ville det være spilleren med flest udebanemål som kunne kalde sig for vinder – og netop dette skulle vise sig at afgøre den ene af kampene.

Du kan se eller gense hele Dansk Døve-Idrætsforbunds live stream fra finaledagen i videoen øverst på siden.

Klokken 19:00 skulle det danske håb og sidste års vinder af DDI FIFA CUP 2020, Hung Vancao fra Døvania, op imod norske Hamza Aslam fra Kløfta. Opgøret endte med at blive et neglebiddende drama i 2. kamp.

Der hvilede et stort pres på Hung Vancao, som den eneste dansker tilbage. Hung spillede første kamp med Paris Saint-Germain F.C., og her startede han godt ud med 2 hurtige mål på bare 11 minutter. Han havde kontrol over kampen og det endte med en 5-2-sejr til danskeren. Det var et god udgangspunkt for Hung inden returkampen.

Kommentator Tobias Holland bevidner hvordan kamp 2 på et split sekund skiftede favør til Hamza’s fordel i allersidste sekund.

– I returkampen skiftede Hung strategi. Han valgte at spille med Liverpool F.C., og her endte det galt. Hamza var for alvor varmet op, og han valgte netop Paris Saint-Germain F.C. i den anden kamp, i stedet for Manchester United som han spillede med i den første kamp. Det faldt ud til Hamza’s fordel. Hung havde 3. pladsen med 4-2 helt frem til allersidste sidste minut, men Hamza kæmpede til det sidste, og scorede det afgørende mål i overtiden! Dermed måtte Hung overgive 3. pladsen til Hamza og Norge. Det må have været en stor skuffelse for Hung, fortæller Tobias Holland og fortsætter:

– Jeg er sikker på at de danske FIFA-spillere, som har fulgt med i Nordic Deaf FIFA Cup 2021, har fået blod på tanden og vil deltage næste gang for at erobre 1. pladsen til Danmark, Tobias Holland

Selvom Hung Vancao måtte se sig tilfreds med en 4. plads, så beundre han dog samtidig at niveauet blandt de øvrige deltagere har fået et nøk op, i forhold til sidste år.

– Det har været en rigtig god turnering. Niveauet i år har været rigtig højt blandt deltagerne. Det har været super fedt at være med, og jeg håber at der i den kommende fremtid vil komme lignende initiativer fra Dansk Døve-Idrætsforbund.

Efter kampen om 3. pladsen var det blevet tid til finaleopgøret mellem de to nordmænd fra Oslo, Emil Hareide og Christoffer Horten.

Emil Hareide, som er tilknyttet den norske esport-klub Metizport, var gået videre til slutspillet som nummer 2 i pulje D, imens Christoffer Horten var sluttet som nummer 1 i pule B. Set over hele turneringen havde begge finalister leveret flotte og overbevisende resultater undervejs.

I første finalekamp startede Emil som lyn og torden, og gik til halvleg med en føring på hele 0-4. Da det 45 minutter senere stod 2-7 efter første kamp, så det for alvor svært ud for Christoffer. Christoffer havde dog på ingen måde tænkt sig at give op uden kamp. I 2. kamp spillede begge nordmænd på Paris Saint-Germain F.C., og selvom Christoffer flere gange havde store chancer undervejs, kunne han ikke ændre ved at forspringet op til Emil var for svært at indhente. Slutstillingen i 2. kamp endte 1-1, og det blev dermed en samlet sejr på 8-3 til Emil i finalen.

Efter kampen bekendte Christoffer Horten dog også, at han var forberedt på at møde en stærk modstander i finalen.

– Jeg var ikke overrasket over, at han vandt over mig, og det var en fortjent sejr til Emil. Jeg har set hans kampe undervejs i turneringen, og han har spillet stærkt. Han har altid været meget god i FIFA, og det var en fantastisk at spille mod ham, fortæller Christoffer Horten, som var stolt af at være nået til finalen.

For den nykårede mester Emil Hareide har deltagelsen i Nordic Deaf FIFA Cup 2021 været en sand oplevelse.

– Det har været utroligt sjovt og spændende at deltage i Nordic Deaf FIFA Cup 2021. Jeg fik spillet mod en masse gode FIFA-spillere, og jeg fik samtidigt testet mit eget niveau. Jeg ser allerede frem til den næste turnering!, fortæller en glad Emil Hareide.

Top 3 får overrakt følgende præmier:

  1. €150 online gavekort til Puma + “Winner of the Nordic Deaf FIFA Cup 2021”-T-shirt
  2. €100 online gavekort til Puma
  3. €50 online gavekort til Puma

Samlet resultater fra finalekampene

23/02/202119:00Hung Vancao(DK)vsHamza Aslam(NO)6-6*
23/02/202120:00Christoffer Horten(NO)vsEmil Hareide(NO)3-8
*Hamza Aslam vinder på flest udebanemål over to kampe.

Dansk Døve-Idrætsforbund vil gerne sige stort tak til både deltagere og til jer som har fulgt med undervejs. Hvis du har spørgsmål, forslag og/eller idéer til esporten i Dansk Døve-Idrætsforbund kan du kontakte os på esport@deafsport.dk.

Del