Mød DDI’s bestyrelse: Michael Weber Steenberg

I september måned præsenterer vi hver onsdag et bestyrelsesmedlem fra Dansk Døve-Idrætsforbunds nyvalgte hovedbestyrelse. Her får I mulighed for at få et bedre kendskab til de 5 ildsjæle som skal være med til at vise fremtidens retning for vores allesammens DDI.

Michael Weber Steenberg, formand

Jeg hedder Michael, er 41 år og bor i Espergærde, sammen med min kone og to børn i alderen 11 og (snart) 8 år. Oprindeligt er jeg uddannet civilingeniør i bygningsdesign fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, men efter et par år i byggebranchen valgte jeg at foretage et karriereskifte og arbejder nu som sekretariatsleder for Danske Døves Ungdomsforbund, en organisation for børn og unge med høretab i hele landet.  

Min fritid bliver primært brugt på bestyrelsesarbejde, sport og aktiviteter med familie og venner. I øjeblikket fylder rollen som formand for DDI meget i fritiden, hvor der er utroligt mange spændende ting at tage sig til – både nationalt og internationalt. At arbejde sammen med ambitiøse mennesker, der vil det samme, er meget udviklende for mig. Så er der sporten – en meget vigtig del af mit liv. Jeg har dyrket flere forskellige former for sport og i øjeblikket nyder jeg at løbe i den nærliggende skov, samt cykle længere ture på racercyklen. Når forholdene tillader det er jeg ved at genopdage kitesurfingen, som jeg håber på at kunne bruge mere tid på i nær fremtid.

Hvad var dit første møde med Dansk Døve-Idrætsforbund og hvilken sportsgren har du som favorit?

– Mit første møde med DDI var ved Skolemesterskaberne i starten af 90’erne, hvor landets døveskoler mødtes to weekender om året for at konkurrere mod hinanden i traditionelle idrætsgrene. Jeg fandt ret hurtigt ud af at jeg var ret god til de fleste sportsgrene og at jeg synes det var sjovt at konkurrere. Så har jeg bare fortsat med det lige siden.  

– Blandt de mange spændende idrætsgrene jeg har dyrket, er det svømningen der står mit hjerte tættest. Jeg har dyrket konkurrencesvømning i flere år og har deltaget i store, internationale mesterskaber, samt taget flere danske og nordiske svømmerekorder. Nogle af de allerbedste oplevelser i mit liv har jeg også fået sammen med mine svømmekammerater. Det er disse oplevelser og erfaringer, der har gjort at jeg er motiveret til at gøre en forskel for DDI.

Hvad får Dansk Døve-Idrætsforbund med dig i bestyrelsen?

– Min største styrke er nok det, at jeg gerne vil have det bedste frem i alle mennesker. Jeg trives bedst når folk omkring mig er glade og har det godt med det, de laver. Jeg synes det er enormt udviklende at være i en rolle, hvor jeg har mulighed for at motivere folk og sørge for at man vil yde det bedste for fællesskabet. Jeg bruger meget tid på at kommunikere og sørge for at flest mulige mennesker får kendskab til DDI og de tilbud, som vi har – både nationalt og internationalt.  

Hvad ønsker du at opnå som formand for DDI?

– Jeg ser det som min fornemste opgave at sørge for at fremtidssikre DDI, samtidigt med at organisationen bliver set som en positiv medspiller i det danske idræts- og foreningsliv. Den generelle udvikling i høretabsområdet i Danmark i de seneste år har gjort at jeg synes det er vigtigt at sørge for at DDI bliver en af de mest synlige flagskibe for folk med høretab i hele landet. DDI skal associeres som et sted, hvor man har mulighed for at få fantastiske og udviklende oplevelser, uanset graden af ens høretab. Det kan netop lade sig gøre ved hjælp af idrætten, som i sig selv er et fantastisk værktøj til at bryde tabuer og få mennesker til at mødes der, hvor det er sjovt.    

Del