Mød DDI’s bestyrelse: Laila Benthin

I september måned præsenterer vi hver onsdag et bestyrelsesmedlem fra Dansk Døve-Idrætsforbunds nyvalgte hovedbestyrelse. Her får I mulighed for at få et bedre kendskab til de 5 ildsjæle som skal være med til at vise fremtidens retning for vores allesammens DDI.

Laila Benthin, hovedbestyrelsesmedlem

Jeg hedder Laila Benthin, og jeg er 52 år. Jeg bor i Sorø sammen med min mand gennem 25 år, Niels-Henrik, vores datter på 19, vores dreng på 13, og vores to katte.

Jeg holder meget af idræt og af at motionere. Jeg løber i skoven 1-3 gange om ugen på motionsbasis og deltager jævnligt i små lokale løb. Jeg har blandt andet løbet to halvmarathon og gennemført et Ragnar sprint i Miami i 2019 med Hearing Loss Runners, som er en gruppe af hørehæmmede løbere fra hele Danmark. Sidstenævnte endte med et samarbejde med DDI, som jeg kommer nærmere ind på om lidt.

Efter at have arbejdet i mange år som ortopædi skomager blev jeg desværre opsagt i 2019 grundet konkurs og udflytning af den virksomhed som jeg arbejdede i. Nu har jeg valgt at tage et karriereskift og er derfor ved at uddanne mig til social- og sundhedsassistent i Sorø, som jeg forventer at færdiggøre i slutningen af 2023.

I min fritid nyder jeg at bruge tid på hus, have og familiens lille drivhus. Herudover elsker jeg at lave god og sund mad. Jeg elsker vandreture og spændende rejser, og jeg har blandt andet boet i Canada i 2 år.

Jeg bruger selv Cochlear Implant på begge ører.

Hvad var dit første møde med Dansk Døve-Idrætsforbund?

– Mit første møde med DDI var i forbindelse med en ansøgning om hjælp til løbeprojektet “Hearing Loss Runners”, som jeg selv var initiativtager til tilbage i 2018-2019. Vi var 12 løbere med høretab som deltog i stafetløbet Ragnar Relay, i Miami, USA, i februar 19. Her fik vi DDI med ombord, og de var en stor hjælp i forbindelse med projektet. I forbindelse med projektet modtog jeg en af de to Jørgen Jørgensens Frivilligspriser 2018, for at stå i spidsen for projekt.
Jeg forbinder DDI med åbenhed og rummelighed samt gode muligheder for at finde ligeværdige fællesskaber med idræt som omdrejningspunkt.

Hvad får Dansk Døve-Idrætsforbund med dig som bestyrelsesmedlem?

– Jeg er en udadvendt og åben person, og jeg har et stort netværk blandt både hørehæmmede og døve. Jeg har tidligere været formand for Hørehæmmet Ungdom Fyn. Som person er jeg målrettet og jeg er ikke bange for at uddelegere opgaver eller tage nye udfordringer op.

Hvad ønsker du at opnå som bestyrelsesmedlem hos DDI?

– Jeg håber på, at jeg kan være med til at netværke og bygge bro, så vi får et godt samarbejde på tværs af de frivillige organisationer; der gør at vi styrker hinanden så vi i fremtiden vil kunne tilbyde en bred vifte af muligheder indenfor idrætten. Min motivation er, at idræt er for alle – uanset alder og om du har et høretab.

Del