Landsholdene i håndbold på turné

Dame og herre landsholdene i håndbold er taget på turné.

Måske kan I huske, at dame og herre landsholdene har taget en beslutning om at have flere samlinger sammen i 2019 – og vi er startet ud med at tage til Randers, nærmere betegnet Kristrup HK. Det var første gang for damerne, mens herrerne har været i Randers én gang før.

Vi mødte ind fredag ved 18-tiden, hvor der blev serveret en god omgang chili con carne. Vi fik krammet, pumpet luftmadrasser op, og så på med træningstøjet til halvandens times god fælles træning. Disse fælles træninger tænker vi at gøre til en fast del af vores samarbejde landsholdene imellem. Herrerne i den ene ende af hallen, og damerne i den anden ende – kan sagtens lade sig gøre, og det skabte en god stemning til resten af samlingen. Aftenen sluttede af med bad, kage og hygge i kantinen. Snakken gik lystigt, og alle skulle høre det sidste nye… Sidst på aftenen fik vi også hilst på vores nye massør Solveig – velkommen til dig! Det skulle vise sig, at Solveig fik travlt lørdag med at behandle næsten samtlige spillere for skader.

Charmen ved at bo i klasselokaler, og sove på luftmadrasser, er at man ikke får så meget søvn. Luftmadrassen kan ikke holde luft, nogle snorker så højt, at nogle vågner, og andre glemmer alarmer, som bimler og bamler. Så det var nogle lidt trætte damer, som stod op lørdag morgen til en lækker omgang morgenmad. Desværre måtte vi sende Katrine Niman hjem med ønske om god bedring og næsten 40 i feber. Efter morgenmad stod den på endnu en fælles træning, denne gang let træning. Efter frokosten skulle begge hold spille kamp – først herrerne, hvor damerne heppede, derefter skulle damerne spille, hvor herrerne heppede. For damernes vedkomne blev det til en storsejr over Nørredjurs HK damer serie 1.

Håndboldlandsholdene til samling i Kristrup (Foto: Helle Brixen © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Endnu engang fik vi god aftensmad, og herefter havde vi fået lov til at låne svømmehallen, og det var der mange af både damerne og herrerne, som benyttede sig af. Der blev leget, svømmet, hoppet på vippe og grinet en del – dette var en god og anderledes måde at være sammen på!

Søndagens program blev ændret, fordi der var flere skader, og nogle måtte tage tidligt hjem for at spille kamp i egen klub. Men dem som var tilbage blev introduceret for (et nyt tiltag fra DHF og DGI der hedder) Five-A-Side håndbold. Man spiller håndbold på en mindre bane og med en speciel blød bold, det er et hurtigt spil, hvor man får sved på panden og mange boldberøringer. Der er kun 5 på hvert hold. Vi spillede en times tid. Derefter sluttede vi af med et hurtigt bad, og de fleste fik smurt en madpakke til hjemrejsen.

Håndboldlandsholdene til samling i Kristrup (Foto: Helle Brixen © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Vores turné kunne ikke være startet bedre her i 2019. Vi er glade for at vores koncept lykkes her i Randers med fælles træninger, masser af social samvær og godt humør. Til sidst takker vi rigtig mange gange Pia Karn for at muliggøre at vi kunne komme til Kristrup til samling. Dejligt at der er frivillige som vil bruge en hel weekend på at servicere os.

Næste gang går turen til Roskilde.

Helle Brixen

Landstræner, Kvindelandsholdet i håndbold

Del