Herrelandsholdets første samling siden nedlukningen

Der var langt imellem palmerne da herrelandsholdet i fodbold holdt samling Palmesøndag den 28. marts og det endda til trods for at uret var stillet ind på sommertid. DDI havde fået lov til at låne DBU’s kunstbaner i Brøndby så selvom sommeren og palmerne var svær at få øje på med kun 8 grader og en blæst der fik det til at føles endnu koldere, så var græsset alligevel grønt og banen fin.

Med dugfriske coronatests i baglommen og for enkelte spilleres vedkommende et par ekstra corona-kilo på sidebenene var det tid til at tage fat og få pudset formen af med tanker på at der venter 2 vigtige kvalifikationskampe til Deaflympics.

Inden træningen gjorde landstræner Morten Ulrik Kristensen det klart for spillerne hvad målet var, nemlig at skabe nogle gode resultater i de to kvalifikationskampe og forhåbentlig billetter til Brasilien til maj 2022. Han understregede dog vigtigheden i at alle spillere sørger for at få trænet så meget som muligt ude i deres respektive klubber samt at de prioriterer landsholdet og kommer til alle samlingerne.

Den nye idrætsleder på herrelandsholdet Kristian Damgaard fik også lejlighed til at hilse på spillere og trænere, der bød ham velkommen på holdet.

Også Mette fra Vestegnens Sportsklinik kom forbi banerne, der nærmest ligger lige i hendes baghave og hilste på spillerne – hun ville også gerne lige se om drengene nu havde husket at bruge de elastikker som hun havde lært dem at bruge. Det så ud til at de stive fodboldben var blevet en anelse mere smidige.

Landsholdet til deres første gang siden nedlukningen. (Foto: Morten Ulrik Kristensen © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Landstræner Morten Ulrik Kristensen og trænerteamet havde forberedt en blød opstart, hvor det mest af alt handlede om at ramme bolden og hinanden. Det var vigtigt for trænerne at mærke efter hvor meget spillerne kunne holde til, da coronapausen har været lang og spillerne derfor naturligt ikke kunne holde til helt så meget som de plejer.

Efter frokostpausen stod den på ”spil på to mål”, hvor der blev gået til makronerne – heldigvis uden at der var spillere, der blev skadet.

Da klokken nærmede sig 15, var der efterhånden udsolgt på alle hylder og trætheden var til at få øje på i spillernes røde ansigter. Den første samling efter coronapausen var veloverstået og forude venter stadig 4-5 samlinger inden det går løs i Italien den 3. juli, hvor den første kvalifikationskamp skal spilles.

– Jeg er fortrøstningsfuld, det skal nok gå – jeg tror på det og det håber jeg også at I gør, sagde landstræneren efter træningen til spillerne. Der var da også gode takter at spore under træningen, så herrelandsholdet går lyse og spændende tider i møde.

Er du døv eller hørehæmmet, og har du lyst til at prøve kræfter med herrelandsholdet i fodbold, kan du kontakte idrætsleder Kristian Damgaard på kdh@deafsport.dk. Du kan se holdets kommende samlinger og begivenheder nedenfor.

Del