Golfsamling i stiv kuling og med besøg fra en ny spiller

Golflandsholdet og deres træner Hans Elgaard gav den fuld gas i en udfordrende træningssamling i Hedensted, hvor de stædigt trodsede de blæsende vejrforhold i midten af oktober. Golfleder Joachim Brøndum, delte sine indtryk af samlingen, der kombinerede fik der både bød på teknisk træning og kamp i blæsevejret.

De fleste mennesker ville nok ikke tage en tur på golfbanen i midt oktober, men det er netop, hvad vores golflandshold har lavet i sidste weekend, hvor de var samlet. Joachim Brøndum fortæller: “Vejrforholdene var svære. Der var meget blæst med hårde vindstød. Det var svært at få det maksimale ud af træningen. Vejret har en afgørende indflydelse på resultatet og spillet.” Meget af spillet handler om vurdering af banen, temperaturen, blæsten osv. Golfsæsonen nærmer da også snart sin afslutning, hvorfor det kunne mærkes på banen i Hedensted, der var våd og smattet. “Heldigvis havde de toppet banen med grus, så den ikke lignede Roskilde Festival,” bemærker Joachim.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund. Billede fra træning under EM 2023

Holdet var fuldtalligt og inkluderede erfarne spillere som Martin Jacobsen, Troels Dyhr, Lasse Emil Nielsen og Søren Clausen. Derudover bød samlingen på mødet med en ny, ung spiller, Kasper Grell, der blot er 19 år gammel. Kasper er ny i DDI, og han vil gerne snuse lidt til golfverdenen, men i weekenden viste han sig frem, som havde han været med mange gange før. Brøndum bemærker, “Kasper har en tydelig anlæg og flair for spillet. Han var her for at prøve kræfter med golf og se, om det var noget for ham. Han besidder et stort potentiale, selvom han kun er 19 år gammel. Der ligger stadig masser af erfaring foran ham.” Det fik nogle af de rutinerede herrer til at ønske, at man var startet lidt tidligere med golfen. Efter oplevelsen i weekenden får Kasper lov til at sunde sig på alle indtryk, før Hans Elgaard tager fat i ham, men Joachim håber at se ham igen. “Golf er et spil, der samler spillere med forskellige baggrunde og erfaring, men Kaspers deltagelse er en positiv tilføjelse til vores hold. Han klarede sig som den næstbedste spiller både lørdag og søndag, hvilket er et lovende tegn.” Kasper Grell kunne vise en imponerende historik frem, da han over de sidste 6 måneder er gået fra et handicap på 33 til blot 9, hvilket er bemærkelsesværdigt. Joachim fortæller: “Det er ret unikt, at se en spiller, som forbedrer sig så hurtigt på så kort tid. Normalt ser man spillere forblive i 20’erne i handicap i en længere periode, men Kasper formåede at komme direkte ned i single handicap.”

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund. Billede fra EM 2023

Kaspers tilstedeværelse på holdet repræsenterer en spændende udvikling for Dansk Døve-Idrætsforbunds golflandshold. Brøndum bemærker vigtigheden af at inkludere flere spillere, som skal give sund konkurrence på holdet og ikke mindst sikre fremtiden for landsholdet.

Træningssamlingen har også været en del af forberedelserne til næste års verdensmesterskab i Australien, som Brøndum afslutter med at sige, “Vores fokus er nu rettet mod VM i Australien 2024, og vi håber på at have en ny stamspiller med på holdet. Konkurrence skader aldrig, tværtimod, det driver os til at yde vores bedste.”

Del