Golf: Lige ved og næsten for Lasse Emil

Den danske golfspiller Lasse Emil Nielsen var i dag tirsdag den 10. maj igen i aktion på golfbanen med den smukke natur i Caxias Golf Club, hvor han skulle spille kvartfinale imod kenyaneren Isaac Ogolla Makokha. Der skulle spilles 1 vs 1 i hulspil, så hvert hul talte – spilleren med flest vundne huller ud af 18, ville løbe med sejren og en plads i semifinalen, som skulle spilles allerede samme dag.

Lasse Emil var sidste dansker tilbage i finalerne efter den anden danske golfspiller Martin H Jacobsen i gårsdagens 1/8 finaler blev slået ud af tyskeren Guldan. 

Desværre kom medieteamet og denne artikels forfatter lidt sent ud til dagens runde, idet bussen måtte holde stille på grund af vejarbejde (sådan er det her i Brasilien), så vi mødte først Lasse Emil på hul 10´s tee-sted. Til gengæld havde vi fyldt bussen med de danske håndboldherrer, som var taget med for at bakke danskeren op og vise de rød-hvide farver på banen – det kunne jo måske også psyke den afrikanske spiller lidt ude på banen.

Om vi gik glip af noget på de første huller er svært at sige, men faktum er at Lasse Emil var kommet bagud, han var ”nede med 2” som det hedder, efter fire spillede huller. Da vi mødte ham på hul 10, var han nede med 4 huller og han havde stor brug for den opbakning der kom rullende ind med bussen. Man kunne fornemme hvor forundret det kenyanske team af spiller og caddie, samt et begrænset antal tilskuere blev, da danskerne indtog græsset rundt om tee-stedet – missionen var lykkedes – afrikaneren var påvirket af det. Lasse Emil selv hilste glad på de nytilkomne danske tilskuere og smilede herligt.

Det så ud til at Lasse Emil rettede ryggen lidt og klemte den nederste del af samme kropsdel sammen, når du der var tilskuere på. Han vandt i hvert fald hullet til stor jubel for tilskuerne. Nu var han kun 3 huller nede.

På hul 11 så det ud til at den meget omtalte putter måske endelig var ved at rette sig ud og sende bolden i hul. Lasse Emil holede for par, imens kenyaneren måtte gå derfra med en bogie og en reducering af hans ellers så komfortable føring – nu var Lasse Emil kun 2 huller bagud.

Til stor tilskuerjubel reducerede Lasse Emil yderligere kenyanerens føring ved at vinde hul 12 og pludselig var det rigtig spændende – kun bagud med 1 hul.

13´eren blev tabt og så var kenyaneren igen foran med 2 huller.

Lasse Emil havde kun dummet sig en enkelt gang på hul 14 i de foregående runder (ved at slå bolden i søen foran green….to gange) så det var faktisk et hul der lå godt til ham. Hullets design, medvinden og Lasse Emils længder på slagene gjorde at han ikke kunne slå med en driver eller en anden kølle fra tee-stedet af frygt for at slå bolden i søen, det blev i stedet til et sikkert jern. Bolden landede da også hvor han gerne ville have den, nemlig midt fairway med en passende længde til pinden på under 100 meter. Kenyaneren brugte driveren og hev slaget helt ud i venstre side, men heldet tilsmilede ham og bolden ramte kanten af en bakke og sprang ind på fairway. Lasse Emil kom bedst ud af andet-slaget, landede bolden på green og kunne efterfølgende kalde sig vinder af hullet, idet kenyaneren havde lavet en sjælden fejl. Nede med 1 hul endnu engang.

Symptomatisk for Lasse Emils spil til Deaflympics, så var det putningen der kiksede for ham, således var det da også et misset par put, der på hul 15 gav kenyaneren en føring på 2 huller. Uha, nu var det nervepirrende og der skulle snart holes nogle puts, hvis Lasse Emil skulle gå videre til semifinalen.

På hul 16 delte de to kvartfinalister hullet og således var kenyaneren stadig oppe med 2 huller, da de skulle tee-op på 17´eren. Lasse Emil skulle nu vinde de næste to huller for at tvinge kenyaneren ud i omspil. 

Hul 17 har hele turneringen igennem været Lasse Emils favorit-hul, for her kunne han tæske frit til sin driver og udnytte såvel sin teknik og sin styrke. Det var ikke mange i turneringen der slog lige så langt som ham – og slet ikke med driveren. Han havde ved de indledende runder haft for vane at lægge bolden på green i to slag på par 5 hullet og give sig selv mulighed for at lave en eagle – men putningen forhindrede det hver gang. Denne gang var da heller ikke nogen undtagelse. Kenyaneren fulgte med i drivet og de lagde begge bolden på pladen i andet-slaget. Kenyaneren formåede desværre det som Lasse Emil ikke gjorde, nemlig at hole sine puts og danskeren måtte se sig slået. Superærgerligt for Lasse Emil og Danmark – ingen medaljer i denne omgang, men der er krummer i den gæve nordjyde og med mere træning på puttebanen, så må det lykkes i Japan til næste Deaflympics.   

Se indslag fra kvartfinalen her:

Del