Golf: Lasse Emil og Martin er videre til 1/8-finalerne

Begge danske golfspillere gik i dag videre til 1/8 finalerne, der spilles i morgen mandag d. 9. maj fra kl. ca. 14:30. Finalespillet, som både Lasse Emil Nielsen og Martin H Jacobsen altså deltager i, bliver spillet som hulspil, hvor det er 1 mod 1 og ”knald eller fald”. Det vil sige at taber man til den modstander man har fået efter det indledende placeringsspil, så er man ude af turneringen.

Vejen til finalespillet var dog ingenlunde let og lige for de to golfspillere, der under dagens runde led og sled i varmen og det kuperede terræn. Særligt greens, der i dagens anledning var blevet både klippet og tromlet hele to gange siden gårsdagens runde og var ekstremt hurtige, voldte de danske golfere store problemer.

Lasse Emil, der havde kæmpet med sin værste modstander – sig selv og putteren – kæmpede på dagens runde med de lyn-hurtige greens og desværre også med sin værste modstander. Han kunne simpelthen bare ikke putte bolden i hul. Putteren var igen kold for Lasse Emil, selvom han lagde godt ud med pars på de 3 første huller, hvor han to-puttede. En enkelt bogie sneg sig ind på 4, men på de efterfølgende to huller var der pars at skrive på scorekortet. Desværre så begyndte det mentale igen at drille den drevne nordjyde med det smittende humør. 

På hul 7 havnede et uheldigt indspil med en 60 graders lobwedge i bunkeren ved green, men Lasse Emil kom op, dog uden at ligge fantastisk på pladen, hvor han lå i sit tredje slag. Hvad der efterfølgende skete, var fuldkommen ubegribeligt for artiklens forfatter, der i dagens anledning var opgraderet til caddie, men også for Lasse Emil selv og de øvrige spillere i bolden. Han puttede hele 5 gange inden bolden lå i koppen og indkasserede derved en triple-bogie, der sendte ham fra en score på +1 til en score på +4.

Lasse Emil Nielsen havde stadig problemer med hans put på anden dagen. Foto: Philip Nielsen

Herefter startede en lang lidelse for nordjyden, der slet ikke kunne holde sammen på sit spil på green. Alt spillet fra tee-sted til fairway sad lige i skabet, men putteren så ikke ud til at være kommet med i bag´en. På de resterende huller fejlputtede han sig til 5 bogies, 1 dobbelt-bogie og en 9´er (efter at have sendt to bolde i en sø). 

”Jeg var simpelthen så tæt på at give op og gå ind i klubhuset” sagde den tydeligt irriterede Lasse Emil efter runden. ”Jeg har aldrig oplevet så hurtige og svære greens i en døve-turnering før – jeg blev bange for at putte” fortsatte han og rystede på hovedet ad sig selv.

Af de 86 slag han sammenlagt brugte på de 18 huller var de 47 med putteren – dette fortæller den golfkyndige læser, at vejen til greens absolut ikke fejlede noget, men spillet på greens var helt i regnskoven.

Lasse Emil blev efter de to runder samlet nr. 12 med 165 slag (hvoraf de 87 var puts) og han skal i morgendagens hulspil møde tyskeren Paul Neumannn, der blev samlet nr. 4 efter de to første runder med 156 slag.

”Ham er jeg ikke bange for, ham har jeg slået før” sagde Lasse Emil og grinede med sin smittende latter.

Debutanten Martin Jakobsen gik også videre til 1/8 dels finalen. Det er Martin tilfreds med. Foto: Philip Nielsen

Martin H Jacobsen blev med sine 180 slag samlet set nr. 15 og blev altså den næstsidste af de 16 som gik videre fra de indledende runder. Han ser ud til at skulle op imod overmagten i morgendagens hulspil, hvor han også skal møde en tysker, nemlig N.Gudan, som samlet blev nr. 2 med 142 slag.

Humøret steg heldigvis betragteligt hos danskerne, da de fandt ud af at de begge gik videre og det var Martins målsætning bare at komme videre til 1/8 finalerne. Lad os håbe at de begge kan holde hovedet koldt og putteren varm i morgen. KOM SÅ DANMARK!!

Del