For 51 år siden vandt de danske piger guld i Volleyball

Den 11. Deaflympics i tiden 9. – 16. august 1969 foregik i Beograd. For første gang var Volleyball på programmet. Der deltog 3 damehold og 5 herrehold. Vore piger slog USA og Argentina og hjemførte guldet mens de argentinske piger fik sølv og USA bronze. Kampen mod USA var den første internationale kamp overhovedet for vore piger. Hos herrerne vandt Italien guld foran Jugoslavien som fik sølv og Bulgarien tog sig af Bronze.

4 år senere, i 1973 i Malmø, gentog pigerne kunststykket og vandt guldet foran USA og Canada på bronzepladsen. Denne gang deltog der 5 damehold. I forhold til Beograd var der 5 gengangere og 6 nye spillere på det danske hold. USA fremstod langt stærkere end i Beograd, med 3 gengangere og 9 nye spillere og gav vore piger kamp til stregen. Holland og Sverige endte på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

I 1977 i Bukarest, Rumænien, gik det ikke længere, idet vore piger måtte nøjes med fjerdepladsen. Sovjetunionen vandt guld foran de amerikanske sølvvindere mens Rumænien tog sig af bronzepladsen. Holland sluttede på femtepladsen efter vore piger. Dog skal det nævnes at vore piger var ubesejret lige fra 1969 og helt frem til 1977 – ja i hele 8 år. Mellem Deaflympics blev pigerne også nordiske mestre og slog hollænderne i flere kampe.

I 1981 i Køln lykkedes det for pigerne at hjemføre bronze efter Sovjetunionen (Guld) og USA (Sølv).

I 1985 i Los Angeles endte vore piger på 4. pladsen og USA vandt guldet. 6 damehold deltog.

I 1997 her i København blev den sidste optræden af det danske volleyballhold. 8 damehold deltog og vore piger endte på jumbopladsen. Det skal her nævnes at Marianne Rydicher er den eneste som har deltaget i samtlige 6 Deaflympics, hvor dansk volleyballhold optrådte, og Lene Larsen deltog i 5 Deaflymipics. Da var begge henholdsvis 49 og 47 år gamle – altså i 1997.

Summa summarum: To guld, En bronze, To 4. pladser og endelig en 8. plads.

Del