European Deaf Handball Championships 2020 aflyses

European Deaf Sports Organization (EDSO) og Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) har grundet den aktuelle COVID-19 krise som hærger over store dele af verden, set sig nødsaget til, at aflyse European Deaf Handball Championships 2020.

Krisen betyder også at EDSO-kongressen, som skulle have fundet sted i samme periode, tilmed er aflyst.

“Danmark og resten af Europa er i en stor krise i øjeblikket, som påvirker alt sport. Vi bakker op om regeringen og myndighedernes tiltag, og det vil være uansvarligt at afvikle både EM i Håndbold 2020 og EDSO-kongressen 2020 til sommer. Vi står sammen, og sundheden er vigtigere end sport. Vi havde ellers glædet os og set frem til at afholde den store sportsbegivenhed og kongressen, for der var lagt op til en stor fest og oplevelse for alle i dansk døveidræt. Det hele slutter dog brat grundet virussen. Allerede nu er det svært at få lavet nye aftaler med hotellerne, fordi vi hele tiden er nødt til at forholde os til deres annulleringsfrist. Hvis ikke disse aftaler overholdes risikerer vi at blive hæftet på et stort økonomisk beløb i sidste ende, og dermed smide penge direkte ud ad vinduet. Derfor har vi meddelt, at vi frigiver værtskabet. Dette betyder at andre lande nu kan henvende sig til EDSO for at overtage værtskabet, og dette gælder muligvis også for EDSO-kongressen. Dette er hårdt at indse for Dansk Døve-Idrætsforbund, men det må vi acceptere” siger Joachim Thor Krøyer, Elite- og sekretariatschef.

Dansk Døve-Idrætsforbund vil gerne takke alle vores frivillige og samarbejdspartnere for indsatsen og opbakningen. Flere har allerede vist stor interesse i at hjælpe Dansk Døve-Idrætsforbund med et nyt værtskab i fremtiden. Det er nu vores mål at lave et bud på World Deaf Handball Championships 2022 på dansk grund, og vi vil knokle for at det lykkes.

Denne artikel opdateres med en video fra Dansk Døve-Idrætsforbunds formand.

Del