En af dansk døveidræts største ledere er gået bort: Æret været Hardi Nordentofts minde.

Hardi Nordentoft gik bort lørdag den 25 september og blev bisat fra De Døves Kirke tirsdag den 5. oktober. Hardi blev 79 år.

Hardi var i mange år en del af Dansk Døve-Idrætsforbund, som leder og bestyrelsesmedlem – han var således næstformand i 8 år og en succesfuld håndboldleder i næsten 25 år. Forinden var han leder for Bordtennis i 2-3 år og deltog som sådan i Deaflympics i Beograd, Jugoslavien 1969.

I hans tid som håndboldleder var han med til 4 Deaflympics i perioden 1973-1985. Her blev det til 3 bronze og 1 sølv. Herudover nåede Hardi også at være med til 2 Europamesterskaber, et i 1981 (sølv) og et i 1987, samt utallige Nordiske Mesterskaber. Til de Nordiske Mesterskaber påtog Hardi sig rollen som udskiftningsleder. Som ”træner” fik han 2 guld.

I perioden 1978-1993 var han Technical Director (TD) i CISS (Verdens Døveidrætsforbund) for håndbold. Under Deaflympics i 1981 og 1985 havde han dog ansvaret for håndbold for DDI, men stod ikke opført i listen over dansk håndboldlandsholds trup. Han skulle jo passe sit ærefulde hverv som TD.

Efter at Hardi stoppede som håndboldleder i begyndelsen af 90’erne har håndboldherrerne ingen medaljer vundet.

Æret været hans minde.

DDI’s 60-års jubilæum. Fra venstre: Idrætskonsulent Klaus Hårdell, kasserer Børge Laursen, formand Bent Brøndum og næstformand Hardi Nordentoft. (© Dansk Døve-Idrætsforbund)

Del