EM i maraton: hvordan er forberedelsen gået?

Med kun seks dage tilbage til, at startskuddet lyder ved EM i maraton, er det på tide at dykke ned i forberedelserne hos vores tre atleter Henrik Hørlyk (Hr. Ironman), Laurids (Den er farne) og Jason (Det rå talent). Disse løbere har brugt uger, måneder og hele året på at finpudse deres færdigheder og træne hårdt for at præstere Max ved EM i maraton. I dette indlæg tager vi et kig på deres træningsrejser, den mentale og fysiske forberedelse, og de følelser, der opstår, når man nærmer sig et EM. Så lad os tage et nærmere kig på, hvordan vores tre løbere er klar til at indtage maratonsporet.

Laurids:

Min træning går rigtig godt for tiden, og det er virkelig skønt at kunne fokusere både min stærke sind og min krop mod et nyt mål, især med EM for døve i sigte.

For næsten et halvt år siden investerede jeg i nogle nye løbesko fra Kasier Sport, og jeg er virkelig glad for dem. Løb giver mig en følelse af frihed, der giver mig plads til at tænke på alt muligt, lige fra flade sko til elitesko.

Jeg formår ofte at løbe 70-100 km om ugen med forskellige træningstyper, inklusive opvarmning, lange ture, tempoløb, intervaltræning og nedkøling.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Henrik:

Min forberedelse går som planlagt, og i øjeblikket er jeg i gang med at nedtrappe, så jeg er helt klar til EM. Som en del af min træning bruger jeg tid på at udføre forskellige øvelser, der styrker min kerne, lænd og ben for at forebygge eventuelle skader.

I de kommende uger vil jeg fokusere på at forberede mig mentalt til ruten, forventningerne og alle praktiske detaljer. Jeg arbejder på at udvikle en løbestrategi og sikrer, at alt mit udstyr er tjekket og klar. Jeg vil ærligt talt ikke ønske at glemme den ene løbesko til EM, men jeg har tillid til, at begge sko kommer med mig… 😉

Jeg ser virkelig frem til EM! Det bliver fantastisk at løbe sammen med de andre dygtige atleter (ja, jeg tillader mig selv at kalde mig en dygtig atlet for nu). Jeg glæder mig til at give den fuld gas og jagte en tid under 3 timer. Og selvfølgelig glæder jeg mig også til at opleve alle de fantastiske tilskuere. Kort sagt, jeg glæder mig til det hele!

Jason:

Først og fremmest vil jeg sige, at træningen har været helt fantastisk hidtil.

Jeg døjede med nogle mindre skader før sommeren, men med tiden begyndte de at forsvinde gradvist.

Det var dog lidt udfordrende i starten, da jeg skulle jonglere mellem futsal og løbstræning.

Med tiden lærer man, hvad ens krop kan klare, og hvad den har brug for. Nu har min krop tilpasset sig både lange distanceløb og futsal-spil.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Del