DM i pargolf: Optakt med landstræner Lasse Christensen

I weekenden skal der afholdes DM i pargolf (discgolf), så vi har taget en snak med landstræner Lasse Christensen for at høre om banen, forventningerne og hans eget fokus på dagen.

Nøgleord er præcision

Lasse Christensen har aldrig selv spillet på banen, men fortæller om nogle af de ting, som man skal forberede sig på som spiller.

“Banen er efter min mening en mellem længde bane hvor korteste hul er 54 meter par 3 og det længste er 194 meter par 5, udfordringer ved banen er, at der er en del “OB” områder (out of bounds/udenfor bane) og en del “mandatory” (obligatoriske) steder, man skal rundt om, under eller igennem. Så jeg vurderer præcision til at være nøgleordet fremfor længde på denne bane. Jeg kan forstå på dem, der har trænet på banen op til turneringen, at de seneste ugers regn giver lidt ekstra udfordringer.”

Et nærmere kig på bruttotruppen

Han glæder sig til weekenden for bl.a. at se udviklingen hos spillerne og kigge nærmere på dem, som er i spil til sommerens nordisk-baltisk mesterskab på Bornholm: “Jeg glæder mig til at se udviklingen hos vores spillere, hvordan de griber en ny bane an. Jeg ser også frem til at kigge nærmere på de spillere, der er en del af bruttolandsholdstruppen, som vi skal udtage et landshold ud fra til NBM på hjemmebane. Sidst men ikke mindst glæder jeg mig bare til at tilbringe weekenden sammen med en flok fantastiske mennesker.”

Landstrænerens fokus

Hvad laver man så som landstræner under et DM udover at se nogle fede kampe? Lasse har tænkt sig at holde øje med forskellige ting lige fra brug af makkeren til spillernes teknik. “Jeg har fokus på smådetaljerne i spillernes teknikker, så jeg ved, hvad der skal trænes til de fremtidige samlinger, og ellers hvordan spillerne hjælper hinanden, bakker hinanden op og planlægger banen. Når det er pargolf, har man jo en makker, man kan spare med og en makker, der kan “redde ens røv” hvis man virkelig kommer i problemer.”

Han fortsætter: “Jeg håber, at vi får en hyggelig turnering som pargolf normalt er, og jeg håber på, vi får kamp om pladserne hele vejen igennem alle runderne både lørdag og søndag.”

Gylden mulighed for interesserede

Slutteligt kommer landstræneren med en opfordring og en særlig mulighed for interesserede: “Skulle man have interesse for sporten, eller man blot har nogle spørgsmål angående sporten, er tilskuere mere end velkommen til at komme forbi – både for at semen også at få en snak om sporten. Jeg vil være til rådighed inklusiv tolk til at besvare alle spørgsmål, der kunne opstå.”

Og som vi siger i discgolf fremfor held og lykke: ”god vind” til alle deltagere!

Vi håber, at mange vil komme forbi og se en runde eller to lørdag og søndag.

Dato: Lørdag den 6. april og søndag den 7. april 2024 

Sted: Sorø Disc Golf Klub (Topshøjvej 50, 4180 Sorø)

www.soroediscgolf.dk

Del