DM i pargolf (discgolf): resultater og referat

Intense konkurrencer og tekniske udfordringer prægede weekendens Døve DM i pargolf (discgolf). Spillerne blev testet på en teknisk bane, hvor tætte løb og imponerende kast skabte spænding. Emil Mitko Trillingsgaard Stabel og Martin Tranemose forsvarede deres titel fra sidste år efter en strålende præstation. Læs om højdepunkterne og spændingen i referatet.

Spillerne blev udfordret på en teknisk bane i weekenden, som var anderledes end hvad nogle af dem var vant til. Skive-banen var mere teknisk end andre baner med mere skov og færre åbne stykker. Men vejret var fantastisk, og der var en god stemning hele dagen.

Der var tæt løb i det meste af første runde, hvor der kun var et enkelt kast mellem nummer 1 og nummer 5. Det er det sjove ved en Pargolf-turnering, hvor man har en makker, der kan hjælpe, hvis man kommer på afveje. Men efter første runde var der en forskel på fem kast mellem nummer 1 og nummer 5. Humøret var dog godt hele vejen igennem. I første runde havde vi en CTP (Closest to pin) konkurrence på hul 2, hvor man skal være den spiller, der er tættest på kurven efter første kast. Jørgen Juel og Lasse Behncke vandt konkurrencen med 9,36 meter. Selvom Hul 2 var relativt kort, viste det sig at være teknisk svært at komme tæt på kurven.

Højdepunktet for Lasse Christensen på runden var dog, da der kom tilskuere til på Hul 9. Patrick Milther Mikkelsen besluttede sig for at kaste discen fra en afstand på 30-35 meter, hvilket er længere end den normale putt-afstand. Det var en imponerende præstation, og man kunne mærke, at han selv var chokeret over, hvor godt kastet var.

I anden runde blev spillerne opdelt, så de gik rundt med deres nærmeste konkurrenter, hvilket satte maksimalt pres på. Anden runde var en Alternate shot konkurrence, hvor spillerne skiftedes til at kaste fra, hvor makkeren landede. Nu skulle der tænkes og lægges taktik for at placere sig bedst muligt til næste kast, i stedet for hvor man selv troede, man ville være bedst. En alternate shot runde medfører normalt mere spredning på feltet, og det var også tilfældet denne gang. Efter en varm omgang i eftermiddagssolen var der en forskel på 11 kast mellem top og bund af feltet.

Et andet højdepunkt for Lasse Christensen skete i anden runde var CTP-hullet, som var Hul 10. Det var lidt længere, men mindre teknisk end Hul 2. Her var det Kim Kallestrup Kruse Nielsen, der trådte frem og ikke blot overgik det næstbedste kast, men også landede cirka en tredjedel afstand fra det næstbedste kast. CTP konkurrencen blev afgjort med kun 3,25 meter til kurven, hvilket også kom som en overraskelse for Kim selv og hans makker Aiman Vammen.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Da alle var færdige, mødtes vi på parkeringspladsen i det gode vejr og overrakte medaljer og præmier til alle dagens vindere. Nu har Emil Mitko Trillingsgaard Stabel og Martin Tranemose titlen som forsvarende Pargolf danmarksmestre med en samlet score på +5 over banens par.

Alt i alt var det en god konkurrencedag ved Døve DM i pargolf (discgolf), og jeg ser personligt frem til at se mange af vores spillere til individuel DM i august, som bliver Danmarks største discgolf-turnering med 450 pladser. Individuel DM er blevet slået sammen med DFSU’s Amatør DM, og turneringen foregår på tre baner.

En tak skal lyde til Skive Discgolf Klub og vores idrætsleder Patrick Milther Mikkelsen for at være med til at planlægge denne turnering.

Resultater: https://discgolfmetrix.com/2584352

Årets vindere:

  1. Emil Mitko Trillingsgaard Stabel og Martin Tranemose, Lethica
  2. Jesper Vingum Vestergaard og Martin Astrup, Viking
  3. Jørgen Juel og Lasse Behncke, Lethica

Stort tillykke til alle medaljevindere fra Dansk Døve-Idrætsforbund!

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Del