Det var danskernes dag på golfbanen

Se video nederst.

Vores to golfspillere, Martin Jacobsen og Lasse Emil Nielsen stod foran bedre rangerede spillere til 1/8 dels finalen. Begge modstandere var fra Tyskland og havde medbragt deres egen caddie som coachede dem hele vejen igennem runden.

Debutanten Martin H Jacobsen gav hans modstander, Nico Guldan kamp til stregen, og det var tydeligt at tyskeren var frustreret når Martin med hans charme kom foran i begyndelsen af deres runde.

Men det holdt desværre ikke hele vejen igennem, og Martin kom efterhånden mere bagud. Efter hul 13 kunne Martin ikke længere indhente tyskerens forspring og måtte bøje sig for overmagten.
Martin var, nederlaget til trods, tilfreds med sin egen præstation. Han fik en kæmpestor oplevelse, som han kan tage med til de næste mange store turneringen; han bliver helt sikkert med tiden en mere rutineret golfspiller!

I modsætning til Martin, startede det skidt for Lasse Emil, som er storfavorit til at vinde medalje. Allerede efter de to første huller, var Lasse Emil nede med to imod tyskeren Paul Neumann.

Lasse Emil kiggede ofte op i himlen, rullede øjnene, og tog sig til hovedet flere gange; men så begyndte rutinen at tage over og roen omkring ham kunne mærkes helt ud til tilskuerne. 

Ved hul 17, der i de hidtidige runder klart har været Lasse Emils favorit hul, hev han igen et konge-drive op af golf-bag´en. Bolden landede med små 100 m til green foran en stor sø. Tyskeren kom til gengæld ikke så heldigt fra start og det lå til at Lasse Emil kunne afgøre sagen. 

Det var helt tydeligt at manden med de røde og hvide farver bare skulle putte bolden i hul, hvilket jo ellers ikke i de foregående runder har været hans stærke side – langt fra.

Denne gang fejlede putteren ikke og sejren var i hus – Lasse Emil puttede sig i kvartfinalen på hul 17, idet tyskeren ikke kunne nå ham. 2 op med 1 hul igen.

Nu venter Isaac Ogolla Makokha fra Kenya, som Lasse Emil godt kender fra tidligere Deaflympics. ”Jeg har set ham tidigere, men han er blevet meget bedre end tidligere, men jeg har altid en god chance” fortæller Lasse Emil til vores reporter Kristoffer Kold Erlandsen.

Del