Den olympiske ild er tændt – 30 dage til det går løs!

At der ikke er lang tid til Deaflympics løber af stablen mærkes tydeligt i Dansk Døve-Idrætsforbund, hvor forberedelserne er gået ind i den sidste fase og kører på fuldt tryk inden de første atleter sendes afsted fra Københavns Lufthavn den. 29. april.

Den 30. marts blev den olympiske ild tændt i Lausanne i Schweiz og er derfra på vej til Brasilien i Caxias do Sul, hvor den skal opholde sig under det 24. Deaflympics. Samme dag blev der trukket lod om gruppeinddelingerne til legene – herunder også i håndbold, hvor det danske herre- og damelandshold skal dyste om de eftertragtede olympiske medaljer.

Damerne skal i Gruppe A møde Brasilien, Tyrkiet, Argentina og Kenya. Her skal det blive spændende at se om de regerende verdensmestre fra Danmark kan modstå forventningspresset og vinde ”the double”. På papiret er det bestemt ikke en umulig opgave.

Herrernes lodtrækning resulterede i at Danmark skal spille i Gruppe B med Tyrkiet, Kroatien, Venezuela og Ghana. Her venter der de danske håndboldherrer nogle svære kampe, især imod Tyrkiet og Kroatien, der er nogle stærke modstandere, men moralen på holdet er høj og de lover at kæmpe alt hvad de kan.

– Generelt er der ved at være styr på de sidste ting inden afgangen til Brasilien, siger Joachim Thor Krøyer, Chef de Mission, der knokler for at få alt på plads til de danske atleter. Der mangler stadig lige lidt omkring tøjet, men også det er ved at være på plads i det store setup det kræver når Denmark Deaflympic Team skal ud og repræsentere Danmark.

Det er ingen hemmelighed at det ikke går helt som håbet med indsamlingen via Sponsor.me, hvor der er et stykke vej op til det ønskede beløb. En af årsagerne til dette kan være at danskernes donationer i stedet er gået til Ukraine, hvilket jo selvfølgelig er ærgerligt for de danske atleter, men er godt for ukrainerne. DDI krydser fingre for at der stadig er folk som kan og vil støtte indsamlingen og opfordrer til at man deler linket til indsamlingen så flittigt som overhovedet muligt for at få det sidste beløb ind inden afrejsen. Skulle det ikke lykkedes med indsamlingen, så er vi sikre på at de sidste fonde giver de sidste beløb, og vi er i mål.

Også i medieteamet arbejdes der på at blive klar til at kunne sende nyheder hjem fra Deaflympics. Der arbejdes blandt andet intenst på at få en særskilt Instagram-profil op udelukkende med nyheder fra Deaflympics. Her vil der være små og store nyheder, interviews med atleterne, film og billeder fra konkurrencerne og dagligdagen i den danske Deaflympics-lejr mm.

Rundt omkring i landet er de enkelte atleter også i fuld gang med deres sidste forberedelser inden de skal ud at kæmpe for at få gode resultater og forhåbentligt nogle medaljer med hjem til Danmark.

Del