De danske håndboldkvinder på rette KURS

Efter en fantastisk håndboldweekend sponsoreret af Slotsøbadets Fond i Kolding, kan vi konkludere at formen er på helt rette KURS.

Holdet havde 2 træningspas i weekenden hvor der var fokus på forsvaret, samt 3 nye systemer til angrebet. Det hele skulle nemlig testes af i en opvisningskamp om lørdagen, samt en træningskamp søndag.

(Foto: Helle Brixen © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Lørdagens opvisningskamp var med indløb, nationalsang og rigtig mange tilskuere. Modstanderen hed Bramdrupdam Allstars og de gav DDI’s håndboldkvinder rigtig god modstand. Det var en helt perfekt modstander at prøve de nye systemer af på. Selvom angrebssystemerne ikke gav direkte mål hver gang, så gav de helt tydeligt nogle gode angrebsåbninger. Og så stod forsvaret tilmed rigtigt godt.

Søndagens kamp var mod Stige håndboldklub, som på forbløffende vis formåede at stille med et hold, trods mange afbud. Her blev nye forsvarsformationer prøvet af og de virkede som landstræneren ønskede. Holdene fulgtes ad hele kampen, men til sidst trak DDI’s håndboldkvinder fra. Kampen endte 21 – 17.

– Et kæmpe stort tak til vores spiller Susan Sørensen og hendes familie, som stod for alt det praktiske i weekenden. Det lykkedes Susan og Co. at samle en del penge ind til Denmark Deaflympic Teamet ved opvisningskampen. Vi er spændt på beløbets størrelse, udtaler landstræner Helle Brixen.

Fællesbillede efter kampen mod Bramdrupdam Allstars. (Foto: Helle Brixen © Dansk Døve-Idrætsforbund)

Og hvad er så al den KURS-snak, som der omtales her i artiklen? Jo, spillerne har nemlig i fællesskab fundet frem til fire essentielle værdier/nøgleord, som skal give holdet succes til Deaflympics i Brasilien og fremadrettet – både på og uden for banen.

Ved den seneste generalsamling for Denmark Deaflympic Team blev kvindelandsholdet enige om at de fire værdier skulle være:

  1. Kommunikation
  2. Udvikling
  3. Rummelighed
  4. Sammenhold

Ud fra de fire nye nøgleord opstod idéen om overordnet at kalde de vedtaget værdier for “KURS”. Helle Brixen tilføjer:

– Vi holder kursen ved at udleve den adfærd som står beskrevet under værdierne.

(Grafik: Helle Brixen)

Del