DDI spørger sportsstjerner om hjælp til indsamling

Under sloganet ”Støt sporten – hør glæden” har DDI igangsat en kampagne for at booste indsamlingen: Støt Denmark Deaflympic Team 2022 – SPONSOR.ME som skal hjælpe med at sende de danske atleter til Deaflympics (OL for døve og hørehæmmede, red.) i Brasilien fra den 1. til den 15. maj uden egenbetaling. Ved at kontakte en lang række kendte sportsstjerner og gøre opmærksom på indsamlingen er det tanken og håbet at de vil støtte op om den gode sag, der skal skaffe de olympiske deltagere de sidste 500.000,-kr., der mangler for at egenbetalingen forsvinder.

Hvis danske sportsstjerner pludselig modtager beskeder fra Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) i deres mailbakke, på deres Facebook, på Messenger eller på anden vis er den altså ”god nok” – det er ikke spam eller fup. Ved at trykke på det medfølgende link åbnes til indsamlingen på Sponsor.me, hvor sportsstjernerne har mulighed for at give deres bidrag til den danske deltagelse til Deaflympics, som er den største sportslige begivenhed indenfor døveidrætten. Indsamlingen er ikke kun for sportsstjerner, men for alle som har lyst til at støtte op om den rød-hvide deltagelse.

Fodboldstjerner banede vejen til EM i 2019

Da det danske herrelandshold for døve og hørehæmmede skulle til EM i 2019 på Kreta startede DDI ligeledes en indsamling på Sponsor.me. Dengang kom der for alvor skred i tingene da Tipsbladet bragte en historie om indsamlingen og historien ramte det hørende danske herrelandshold i fodbold – A-landsholdet fra DBU. Historien om de danske fodboldspillere, der selv skulle betale for at tage til EM berørte blandt andre landsholdsspillerne Mathias Zanka Jørgensen og Yussuf Yurary Poulsen så meget at det fik dem til at donere markante beløb til indsamlingen.

Det danske døve herrelandshold i fodbold i jubel, efter at de med en 5-1 sejr over Serbien kvalificerede sig til EM 2019 i Grækenland. (Foto: Jens Luckenbach © Dansk Døve-Idrætsforbund)

At kendte fodboldspillere ville støtte et dansk døvelandshold satte så meget skub i indsamlingen at DDI måtte lukke den allerede efter ca. 1 uge, da det beløb man ønskede at samle ind allerede var nået. Det man i DDI havde troet ville tage flere uger endte med kun at tage en uge takket være de gavmilde fodboldstjerner og den omtale det gav.

Liverpool-stjerne som inspirator

Det er ikke et ukendt fænomen at hørende sportsstjerner rundt omkring i verden støtter deres landes døve sportsudøvere. Senest har den hollandske fodboldspiller og Liverpool-stjerne, Virgil Van Dijk for nyligt doneret et betragteligt beløb til det hollandske Deaflympics fodboldhold, der manglede penge til at deltage til olympiaden.

Om DDI kan være lige så heldige som hollænderne og få en enkelt velgører til at sponsere hele det manglende beløb er langt fra sandsynligt; men kampagnen har tankerne rettet på devisen om at ”flere bække små” som bekendt ”gør en stor å”. Størrelsen på de enkelte beløb er derfor heller ikke det altafgørende for DDI – det at blive anerkendt af andre sportsudøvere på øverste plan har en uvurderlig betydning for de danske atleter.

OL-guldvinder den første støtte

Den 3 gange olympiske guldvinder og letvægtsroer Eskild Ebbesen, der er kendt fra ”Guldfireren” har som den første kendte sportsudøver valgt at donere et beløb til indsamlingen. Han ved om nogen hvad det kræver at træne sig op til en olympisk deltagelse. Hele 5 gange har Eskild Ebbesen deltaget i OL og han har gennem karrieren fået hængt en betragtelig mængde metal om halsen som både olympisk mester og verdensmester. De imponerende resultater han har roet hjem til Danmark, har givet ham en velfortjent plads i dansk idræts Hall of Fame. Det er derfor ikke en ”Hr. Hvem-som-helst”, der nu som den første kendte danske (tidligere) sportsudøver vælger at støtte indsamlingen til de danske atleter.

– Selvfølgelig vil jeg støtte op omkring dette her, siger Eskild Ebbesen og fortsætter:

– Det er et vigtigt projekt, hvor dem som skal med til Deaflympics viser andre døve og hørehæmmede at man godt kan præstere selvom man har et høretab – det er ingen undskyldning.

DDI håber at flere vil følge Eskild Ebbesens gode eksempel og støtte op om indsamlingen så de danske atleter kan koncentrere sig om at træne målrettet imod olympiaden, fremfor at skaffe penge til turen.

Du kan støtte indsamlingen ved at trykke på dette link: Støt Denmark Deaflympic Team 2022 – SPONSOR.ME

Støt sporten – hør glæden!

Del