DDI forlanger Rusland og Hviderusland udelukket fra Deaflympics

Grundet Ruslands igangværende invasion af Ukraine, ønsker DDI at Rusland og Hviderusland udelukkes til det nærtforestående Deaflympics i Brasilien. Derfor har formand for DDI, Michael Weber Steenberg, sammen med de 7 øvrige formænd fra medlemslandene i det Nordisk-Baltiske Døve-Idrætsforbund (NBDSF), fra henholdsvis Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen og Island, skrevet et brev til det Internationale Døve-Idrætsforbund (ICSD) hvor de forlanger at udelukke Rusland og Hviderusland fra den kommende store internationale sportsbegivenhed i døveidrætten.

Landene har valgt at fremlægge 4 meget konkrete argumenter til hvorfor Rusland og Hviderusland bør udelukkes:

  1. De russiske og hviderussiske atleters deltagelse i Deaflympics er finansieret af regeringerne i de to lande. De selvsamme regeringer fører krig. Man kan ikke starte en krig og samtidig hilse venligt på de øvrige nationer ved en sportsbegivenhed, og lade som om intet er sket.
  2. Vi kan ikke gøre forskel på de døve atleter fra Rusland og Hviderusland fra overgrebene finder i øjeblikket sted i Ukraine, fordi overgrebene ikke skelner mellem døve atleter og resten af den ukrainske befolkning.
  3. På grund af krigen forårsaget af Den Russiske Føderation og Republikken Hviderusland har de ukrainske atleter ingen mulighed for at træne under sikre og optimale forhold – i modsætning til russiske og hviderussiske atleter. Vi mener bestemt ikke, ​​at dette i overensstemmelse med den olympiske ånd.
  4. Vi mener ikke, at det gør nogen forskel, om russiske og hviderussiske atleter deltager under deres eget flag eller et neutralt flag. Det er idrætsforbundene, der repræsenterer de forskellige lande – ikke farverne af landenes flag. Derfor skal sanktionerne målrettes mod forbundene og ikke farverne på flagene.

Du kan læse hele brevet til ICSD her

Del