Dansk Døve-Idrætsforbund kommer med i Døvebladet

I slutningen af 2019 har Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) og Danske Døves Landsforbund (DDL) haft en række indgående møder for at undersøge mulighederne for et samarbejde omkring Døvebladet. Muligheden opstod som en del af det tværfaglige samarbejdsprojekt under navnet DD3. Samarbejdsprojektet blev igangsat af DDI, DDL og Danske Døves Ungdomsforbund (DDU), der gik sammen om at styrke samarbejdet på tværs af de tre landsdækkende forbund.

Nu er det blevet vedtaget at DDI, til at starte med, får tildelt 6 sider i Døvebladet. Det første nummer som DDI kommer med i, bliver i udgivelsen af forårsnummeret som udkommer i juni måned i år.

DDI’s formand, Michael Weber Steenberg, udtaler: “Det har været et stort ønske fra den nye bestyrelse at vi skal være med i Døvebladet igen. Dels fordi vi synes bladet er et rigtigt godt medie at være en del af og fordi vi har et mål om at være mere synlige i mediebilledet. Derfor er det os en stor glæde at kunne meddele at DDI er med i næste nummer af Døvebladet.”

DDI og medlemsblade gennem tiden

DDI har gennem tiden haft sit eget blad som hed Døveidræt. Det sidste nummer blev udgivet i 2015, hvorefter forbundet besluttede for at stoppe med at udgive det af hensyn til optimering af ressourcer på sekretariatet.

Faktisk er det heller ikke første gang at DDI og DDL samarbejder omkring et blad til begge organisationer. I gamle dage havde Døveidrætsbladet sin egen sektion i Døvebladet, indtil de blev adskilt. I 2017 gav både DDI og DDL et nyt forsøg med Døvebladet, hvor DDI fik 4-8 sider i to numre. Forsøget blev dog ikke forlænget og sidenhen har DDI ikke udgivet nogle medlemsblade til sine medlemmer.

Samtykke fra dig som DDI-medlem

En meget væsentlig detalje i aftalen omkring Døvebladet består i at du som medlem af DDI nu får mulighed for at modtage Døvebladet – dette selvom du ikke er medlem af DDL, som ellers normalt er kravet for at modtage Døvebladet.

Før vi kan begynde at sende Døvebladet til dig som medlem, skal vi først have din tilladelse til, at vi gerne må udveksle dine oplysninger med DDL, såsom navn og adresse, hvilket er nødvendigt for at kunne modtage Døvebladet. Det betyder derfor at vores medlemsklubber i den kommende tid vil kontakte alle sine medlemmer og bede om samtykke.

Der skal gøres opmærksom på at vi IKKE deler dine oplysninger med DDL, såfremt vi ikke har fået din tilladelse. Dette betyder så også, at du ikke vil modtage Døvebladet.

Hvis du har givet tilladelse til DDI om at vi må dele dine oplysninger med DDL, kan du til hver en tid trække samtykket tilbage. Hvis dette sker, så vil du ikke længere modtage Døvebladet.

Hvis du har spørgsmål til samtykke af dig som DDI-medlem, så er du velkommen til at kontakte André Kobberholm på mail: ak@deafsport.dk

Har du generelle spørgsmål eller forslag til emner i forbindelse DDI’s sider i Døvebladet, så kontakt gerne Nicklas Kleczewski på mail: nnk@deafsport.dk

Del