Danmark søger om VM-værtsskab for World Deaf Futsal Champioships 2025

Dansk Døve-Idrætsforbund har indsendt Danmarks bud: ‘Bid to host World Deaf Futsal Champioships 2025 in Denmark’ til ICSD (International Committee of Sports for the Deaf). Værtskabet bliver som udgangspunkt afviklet for både damer og herrer. Får Danmark tildelt værtskabet skal sportsbegivenheden finde sted i Vejle, hvor vi allerede har etableret et samarbejde med DGI Huset Vejle, samt Scandic-hotellerne i henholdsvis Kolding, Herning, Vejle, Odense og Aarhus.

Den danske organisationskomité som skal varetage arbejdet er ligeledes på plads, oplistet herunder:

  • Joachim Thor Krøyer
  • Søren Winkel
  • Morten Boye
  • Andreas Styltsvig
  • Eetu Keski-Levijoki

Dansk Døve-Idrætsforbund er igennem en årrække vokset og har fået tilført flere ressourcer med et stærkt netværk af partnere, hvilket forventes at vækste yderligere i de kommende år. Vores bud på værtskabet er en del af en øget indsats for at udvikle forbundet og døveidrætten på det nationale plan. Muligheden for at afholde flere internationale sportsbegivenheder betragter DDI som en solid understøttelse af den fortsatte udvikling.

Sekretariatschef Joachim Thor Krøyer udtaler:

– Dansk Døve-Idrætsforbund er et sted, hvor vi kan byde ind på flere internationale sportsbegivenheder. Næste år har vi allerede World Deaf Handball Championships 2023 og European Deaf Marathon Championships 2023 på dansk grund, og vi ser det fortsat vigtigt, at vi kan holde os i gang med flere attraktive værtskaber i fremtiden. Sammen med vores samarbejdspartnere Scandic, DGI Huset Vejle og ikke mindst DBU (Dansk Boldspil Union), som har givet deres opbakning til vores værtskab i 2025, håber vi selvfølgelig at værtskabet tilfalder Danmark. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og til at øge opmærksomheden på vores forbund, som forhåbentligt vil trække flere med ombord hos DDI, så vi kan styrke udviklingen i vores klubber og for vores medlemmer i bredden og eliten.

Det forventes at ICSD offentliggør hvem værtskabet tilfalder i september eller i oktober 2022.

Del