Danmark overmandet af Tyrkiet

Der var ingen tvivl om at slutrundens første kamp bød på noget af en opgave for Danmark, hvor modstanderen var storfavoritterne fra Tyrkiet, som både har vundet guld ved EM 2015, VM 2016, samt DL (Deaflympics) 2017.

Det danske mandskab så både tændte og klar ud før kampstart, men det var samtidig at fornemme, at de første nerver lige skulle rystes af sig. Allerede fra kampens start formåede tyrkerne med det samme at udnytte deres første par chancer, hvilket resulterede i to hurtige mål fra Sanmez, som satte Danmark tilbage efter blot 5 minutters spilletid. Tyrkerne skulle ikke bruge meget tid og plads for at få bolden sendt ind i det danske mål.

Efter 27 minutters spil lykkedes det Danmark at slå igennem på et kontra sat i gang af Mads Gotfredsen og Yasin Hida, og med et præcist indlæg fra Nassor Salim og et flot hovedstød af Ali-Reza Shiripour kom Danmark på måltavlen. Se Danmarks mål her. Links til alle målene fra kampen finder du nederst i nyheden.

Ali-Reza Shiripour’s mål gav håb til at Danmark var tilbage i kampen, men kort efter formåede tyrkiske Kaya at sætte et mål ind bag målvogter Søren Toura-Jensen. Kort før halvleg var Kaya igen på spil inde i det danske målfelt og gjorde det til 4-1 før pausefløjt.

I anden halvleg kom de danske spillere ind til kampen med ny energi og tro på tingene. De spillede sig til et par chancer, men det som var særligt bemærkelsesværdigt var, at de ikke lukkede nogen mål ind i anden halvleg helt frem til de sidste 3 minutter af kampen. Her lykkedes det tyrkerne at få banket yderligere to mål i nettet i det danske mål, efter et lidt malplaceret forsvar. Dermed endte kampen med en sejr til Tyrkiet på 6-1.

Den anden kamp i gruppe B, som blev spillet samtidig med Danmarks kamp, endte med en 4-0 sejr til Irland over Ungarn.

Der er efter alt at dømme en lagt op til en spændende og jævnbyrdig kamp i morgendagens opgør mellem Danmark – Ungarn. Kampen bliver spillet på Theodoros Vardinogiannis Stadium (det græske hold OFI’s hjemmebane). Den bliver ligesom den første kamp spillet kl. 17.00 dansk tid. Vi linker til kampen på vores facebookside når vi nærmer os kampstart i morgen.

Dagen derpå har vi fanget landsholdsspiller Anders Kirchheiner og assistenttræner Morten Ulrik Kristensen til et par spørgsmål om kampen i går, og deres forventninger til kampen i morgen.