Danmark holder live i håbet om kvartfinaleplads efter sejr over Ungarn

I anden rundes kamp ved European Deaf Football Championship 2019 skulle Danmark op imod Ungarn. På papiret det svageste hold af de tre modstandere i gruppe B, eftersom Ungarn tabte 4-0 til Irland i første rundes kamp – så her skulle Danmark satse alt for at få point.

Danmark lagde hårdt ud fra kampens start med at presse Ungarn langt tilbage på egen banehalvdel. Efter blot 8 minutters spil fik Jason Rasmussen, på et frispark omkring midten, sendt en lang aflevering ned mod det ungarske målfelt. Her landede bolden ned foran fødderne på Ali Dia, som prikkede bolden elegant i nettet på det ungarske mål. Se målet her.

I en kamp hvor Danmark dominerede og sad på spillet i størstedelen tiden, formåede de danske spillere dog ikke at konvertere deres mange chancer til mål. Heldigvis stod målmand Søren Toura-Jensen en flot kamp i buret, og med en hæderlig defensiv indsats i det danske forsvar med hjælp fra midtbanen, kunne Danmark hive en smal 1-0 sejr hjem over Ungarn.

Det danske hold i omklædningsrummet efter sejren over Ungarn.

I samme tidsrum endte Tyrkiet med at udspille det irske mandskab og sikre sig endnu en komfortabel sejr på hele 0-6, i gårsdagens anden kamp i gruppe B. Dermed står Tyrkiet i spidsen med 6 point, imens både Irland og Danmark på nuværende tidspunkt tre point. Irland har dog fordelen ved at have en måldifference på -2 mod Danmarks -4. Ungarn ligger på sidstepladsen med 0 point efter de første to kampe.

I dag har vi fanget landsholdsspillerne Uffe Nielsen og Rasmus Bøgsted, samt landsholdets assisterende leder og materialeansvarlig Johnny Møller til et par spørgsmål om kampen i går, og deres forventninger til skæbnekampen i morgen, som afgør om Danmark avancerer sig videre til kvartfinalen ved EDFC 2019.

Kampen Danmark-Irland bliver spillet på Pankritio Stadium. Kamp skydes i gang kl. 17.00 dansk tid. Vi linker til kampen og offentliggør startopstillingen på vores facebookside når vi nærmer os kampstart i morgen.

Stillingen i gruppe B

Kampens mål

0-1, Dia, 8′ min


Del