Danmark deltager ved NBM i Discgolf i Sverige

Den 29. juli 2022 rejser det danske døvelandshold i discgolf til Vänersborg, nordøst for Gøteborg, for at deltage i det Nordiske og Baltiske Mesterskab i Discgolf. Turneringen spilles den 30. og 31. juli, og afvikles over tre runder – to runder om lørdagen og en om søndagen.

Fra Danmark deltager de to herrerspillere Mark Blynov fra Døvania og Emil Trillingsgaard Stabel fra Lethica.

Det er anden gang at NBM i discgolf bliver afholdt. Første gang var i Estland for 4 år siden, i sommeren 2018. Danmark deltog også dengang med to spillere, hvoraf Mark Blynov var den ene. Den bedste dansker i turneringen var Martin Tranemose, som endte på 7. pladsen ud af 21 deltagere. Mark Blynov endte på en 14. plads.

For Mark Blynov er målet at opnå en bedre placering i forhold til sidste NBM. For Emil Stabel, som deltager i NBM for første gang, handler det primært om at få erfaring og sørge for at spille stabilt. Han håber at kunne ende på en midterplacering blandt de 22 deltagere på herresiden.

Til dette NBM i Sverige deltager 22 herrer og 4 kvinder. Antallet af deltagere fra hvert land kan ses herunder:

  • Sverige: 6 herrer og 1 kvinde
  • Danmark: 2 herrer
  • Estland: 6 herrer og 3 kvinder
  • Finland: 5 herrer
  • Letland: 3 herrer

Baneguide

Nedenfor kan du se baneguiden: Restad Gård 2.0.

Hvordan kan du følge med?

Dansk Døve-Idrætsforbund vil sørge for at opdatere med korte nyheder, samt billeder fra runderne undervejs i turneringen, på vores facebookside. På nuværende tidspunkt ved vi endnu ikke hvordan Sverige vil dække NBM i discgolf, da de ikke har meldt noget ud herom. Så snart vi modtager nogle informationer, vil vi sørge for at dele det med jer på DDI-facebookside.

Kort om discgolf i døveidrætten i Danmark

Der er omkring 30 spillere som er medlem af en discgolf-afdeling hos en af medlemsklubberne under Dansk Døve-Idrætsforbund. Det skønnes at der er endnu flere med døve og hørehæmmede som spiller discgolf regelmæssigt.

Det er nemt at komme i gang med sporten. Det eneste du skal gøre er at skaffe nogle discs – fx en begynderpakke med typisk 3 disc – og finde en af de mange gratis baner der findes overalt i Danmark. Hvis du gerne vil lære at spille og være med i fællesskabet omkring discgolfen, så kan du kontakte den nærmeste klub og forhøre dig om mulighederne. De nuværende klubber som har discgolf på programmet er: Ahorn, Døvania, Lethica, Start og Viking.

Del