“Banen er den mest utilgivelige bane” – Spørgsmål og svar til NBM i discgolf

På Facebook d. 23. maj fik I mulighed for at stille spørgsmål til landsholdstruppen til Nordisk-Baltisk mesterskab i discgolf. De skulle samles på Bornholm til træning på Nature Park Bornholm, som NBM spilles på d. 5.-7. september.

Find ud af spillernes yndlingsdiscs, deres forventninger til NBM og deres tanker om banen, efter de har trænet på den officielle bane.

I havde en masse gode spørgsmål, så vi har samlet svarene til jer.

Jeg har hørt, at Bornholm er Danmarks bedste bane… Passer det?

Mark Blynov: Bedste bane? Det synes jeg ikke. Men sværeste bane? Ja, det er jeg næsten sikker på, at det er. I hvert fald ud af alle de baner i Danmark, som jeg har spillet på.

Christian Klim: Bornholm-banen er den mest utilgivelige bane, jeg har prøvet. Én fejl er lig med bogey.

Kristian Halse: Ja, det kan man godt sige. Banen har et unikt terræn og en fantastisk natur med mange “elevator levels”. Den kræver præcise og kontrollerede kast på de fleste huller.

Hvad synes du selv om banen?

Mark Blynov: Det er meget udfordrende bane. Her må man ikke lave en eneste fejl ellers bliver det meget svært at komme tilbage på sporet. Der er masser af teknikker, som man skal være god til for at kunne få et pænt resultat.

Ane Karstensen: Den stiller nogle krav til mig teknisk, men det er en meget spændende og lidt anderledes bane.

Martin Astrup: Jeg elsker, at den er teknisk svær. Det er også en enorm mundfuld, fordi det er også en bane, som kræver noget armspeed, der er mit svage punkt.

Hvis du skulle spille hele banen med kun én disc og én kasteteknik, hvad skulle det så være?

Ane Karstensen: Åh, den er svær. Jeg tænker, det må være en C-Line CD1, baghånd og så være så stabil som muligt uden at tage for mange risici.

Mark Blynov: Her ville jeg 100% vælge min Discmania Special Edition Horizon S-Line MD1 Astronaut Stamp og kaste den lige flat med forskellige power, så jeg kan få den til at flyve lige ud. Hyzer eller anhuzer alt efter power jeg kaster med.

Martin Astrup: Uden tvivl baghånd, og jeg vil være lidt modig også sige min P1 Putter, som efterhånden er en fantastisk disc til at kaste lige med og som approach.

Hvad er dine forventninger til NBM?

Ulrik Mjelva: Min forventning er, at jeg vil gøre mit bedste for at ligge i midterfeltet.

Kristian Halse: Jeg har altid den holdning ikke at sætte forventninger til mig selv. Jeg tager det, som det kommer, og fokuserer på at optimere min spillestil hele vejen igennem.

Ane Karstensen: Min forventning er at jeg gør mit bedste, og jeg håber på, at jeg har en lille fordel i, at jeg nu har prøvet banen.

Hvad er din yndlingsdisc?

Martin Astrup: Jeg har faktisk 3 yndlingsdiscs, men hvis jeg absolut skulle vælge én, må det være Discmania FD C-Line med signature stamp af Tuomas H.

Mark Blynov: Det er Swirl S-Line Cloud Breaker – Eagle McMahon – Final Run, Discmania Special Edition Horizon S-Line MD1 Astronaut Stamp og Innova Star Toro Bottom Stamp.

Ane Karstensen: Det er svært at svare på, da jeg skifter mening hver uge, men lige nu er det Golden Horizon, Vanguard med Kyle Klein Stamp.

Ulrik Mjelva: Latitude 64: Grace, River, first run Trust, Sanit og Jade.

Emil Stabel: De tre discs, som jeg absolut ikke kan undvære, er Discmania Cloud Breaker, Discmania FD1 – Sky Walker og MVP Eclipse Servo OTB Open. Ellers kan jeg sagtens kaste med flere forskellige discs afhængigt af, hvor jeg lander efter mit første kast fra tee’en.

Du kan se landsholdsspiller Emil Stabel svare på spørgsmålene i videoen. Videoen er på tegnsprog med undertekster.

Del