VM i håndbold: Tyskland – Danmark kampreferat

Kampen startede med høj intensitet, men desværre havde Danmarks angrebsspil problemer med at finde rytmen fra starten. Efter bare ni minutter stod det allerede 3-0 til Tyskland, hvilket fik Danmark til at tage en timeout.

Efter timeouten kom Danmark bedre med i kampen. Marc Skou Nielsen havde flere gode redninger, og Emil Trillingsgaard Stabel, dagens 25-kamps jubilar, og Malthe bidrog med vigtige scoringer. Efter 13 minutter var stillingen 6-4 til Tyskland, og kampen var blevet mere jævnbyrdig.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Malthe Qvortrup viste sit talent og scorede et fantastisk mål på et løbeskud, der syntes at have taget en rundtur fra den tørre ørken i Egypten og helt op til Bodø i Norge. Marc fortsatte med at redde vigtige chancer for Danmark, og efter 16 minutter var stillingen 6-6.

Tyskerne forsøgte at holde Malthe i skak med en 6-0 forsvarstaktik, men han viste sig skarpere end en spejderkniv. Tyskerne blev tvunget til at tage en timeout og ændrede deres forsvar til en 5-1 formation med Joerg Thomaschewski, den tyske topscorer. Emil Krupa viste sin råstyrke og hurtige fødder, der mindede om en amerikansk fodboldspiller, og Danmark tvang tyskerne til endnu en timeout.

Stillingen var nu 8-8 efter 20 minutter, og stemningen var elektrisk i Frederiksberg-Hallen!

Tyskerne scorede herefter to hurtige mål, og en snedig bolderobning af Thomascheski, der kom løbende ind fra bænken, satte dem foran 11-8 på bare få minutter. Danmark tog en timeout, og det gav ekstra kræfter til Krupa, der sikrede endnu en scoring. Stillingen var nu 13-9 til Tyskland.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Tyskerne skruede op for tempoet som en Volkswagen på den tyske motorvej. Men Marc havde andre planer og lavede en fantastisk redning. Nu kunne tyskerne ikke lade det stå til længere, så de begyndte at mandsopdække Malthe på midten. Stillingen var 15-10 til Tyskland.

Trillingsgaard fik en udvisning, der fik Kim Næsby til at koge over, hvilket resulterede i et gult kort til træneren. Med en fantomredning på straffe af Marc Skou var stillingen 15-10 til Tyskland ved pausen.

Anden halvleg startede med to scoringer fra Tyskland og en målrettet Krupa, der reducerede til 11-18. Tyskerne satte i femte gear mod den tyske autobahn, og det blev svært for Danmark at score mål fra starten af anden halvleg. Efter 15 minutter begyndte Danmarks stærke angreb at miste pusten, da tyskerne kom frem og lukkede ned.

Tysklands topscorer, der virkede som om han kørte på Duracell-batterier, viste hvorfor han er en af turneringens bedste spillere på trods af hans 38 år. Der begyndte at snige sig nogle tekniske fejl ind i Danmarks angrebsspil, og det var tydeligt, at holdet havde manglet hviledage. Stillingen var nu 27-16 til Tyskland.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

I de sidste minutter af kampen viste Malthe, hvorfor han er Danmarks topscorer, men desværre måtte holdet se sig slået med en endelig stilling på 21-34 til Deaflympics-vicemestrene fra Tyskland.

Selvom det ikke blev til sejr for Danmark, viste spillerne stor kampgejst og modstandskraft i løbet af kampen. Holdet kan være stolte af deres præstation, og de kan helt sikkert bruge denne erfaring til kampen i morgen mod Kroatien.

Emil Trillingsgaard fortæller: Vi havde en masse gode perioder under kampen, men de små, personlige fejl var Tyskland desværre for gode til at udnytte. Når jeg vi ser tilbage, kan vi være stolte over os selv og vores spil mod vicemestrene.

Jonas Kühn giver Emil ret og påpeger, at der er en masse ting, som de tager med videre fra kampen. Han fortæller: Det var en hård men sjov håndboldkamp. Det var især i første halvleg rigtig god håndbold. Selvom tyskerne var lidt bedre os, synes jeg stadig, at vi kan være stolte af os selv. Nu glæder vi os til kampen mod Kroatien fredag!

Til dagens kamp blev vores 25-kamps jubilar Emil Trillingsgaard også hyldet med blomster fra Michael Weber Steenberg på vegne af DDI. Stort tillykke!

Danmark spiller kamp mod Deaflympics-mestrene fra Kroatien i dag kl 19. Vi håber, at se mindst lige så mange til den kamp som mod Tyskland!

Del