VM i håndbold: Kroatien – Danmark kampoptakt

Hænderne op for kampdag! Danmark møder Deaflympics guld-vinderne kl 19 i Frederiksberg-Hallerne til en kamp om deres videre skæbne i turneringen.

Det bliver en kamp mod et stærkt kroatisk hold, der har vundet alle deres kampe ved VM, og hvis man spørger Frederik Olsen, laver de ikke meget andet end at spille håndbold. Han fortæller: “Kroaterne er mennesker, der næsten kun er sat i verdenen for at spille håndbold. De tager harpiks med på arbejde. Spiller håndbold i frokostpausen og drøfter taktik og opstilling foran kaffeautomaten.”

Foto © 17 Television Productions

For kroaterne er virkeligheden en anden end for vores danske spillere. Mange af dem spiller professionelt i Kroatien og får løn under slutrunden, hvilket også fortæller noget om deres forudsætninger. Frederik fortsætter: “Kroatien er et andet land end lille Danmark. De har fordelt deres ressourcer på en måde, der gør det muligt for dem at spille håndbold hele tiden, mens vi skal passe et liv uden for håndboldbanen.

Netop disse fordele kom på et tidspunkt i en samtale mellem en kroatisk spiller og Frederik Olsen, og han husker det stadig i dag: “Sjovt nok spurgte en af kroaterne mig engang, om jeg fik løn for at spille håndbold. For det er åbenbart tilfældet for de der spillere på døvehåndboldlandsholdet i Kroatien.”

Det er altså et stærkt kroatisk hold, som Danmark møder i aften, men det slår ikke Frederik ud: “Vi glæder os allesammen til at tage kampen op. De er kampe er også med til at gøre os til bedre håndboldspillere, og der er masser af læring at hente ved at spille mod de helt bedste.” Han slutter af: “Jeg glæder mig sgu!”

Vi glæder os også! Kom i hallen og støt herrerne kl 19 i Frederiksberg-Hallerne i deres måske sidste kamp ved dette VM.

Man kan også se kampen på 17 TVS’ facebookside eller på deres YouTube.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Del